RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Pērn Mazda augusi – pārdoto jauno automobiļu skaits Latvijā palielinājies par trešdaļu

Pērn Mazda augusi – pārdoto jauno automobiļu skaits Latvijā palielinājies par trešdaļu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 26.01.2015. 15:12

Pērn pārdošanas apjomi jauniem Mazda markas automobiļiem salīdzinājumā ar 2013.gadu Latvijā pieauguši par teju trešdaļu jeb 31%. Jauno auto segmentā visbiežāk pirktais modelis bijis apvidus automašīna Mazda CX-5, ko iegādājies 41% no visiem pircējiem. Otrs pieprasītākais auto bijis jaunais kompaktās klases Mazda M3, ko iegādājušies 40% no visiem jauno Mazda auto pircējiem.

 

 

„Tā kā šajā gadā gaidāmi vairāki nozīmīgi jaunumi – Latvijas tirgū nonāks gan Mazda2 un Mazda CX-3 jaunie modeļi, gan pilnveidotās Mazda CX-5 un Mazda6 automašīnas, ceram, ka arī šogad izdosies uzlabot rādītājus un pacelt latiņu vēl augstāk, palielinot pārdošanas apjomus par 60%. Un, ņemot vērā, ka pērn izdevās sasniegt labus rezultātus, domājams, ka arī šogad pircēju interese par inovatīvo uzlabojumu Mazda automašīnām neizpaliks. Turklāt šogad līdz ar jauno Mazda modeļu ienākšanu Latvijā šādu modernu auto klāsts klientiem būs vēl plašāks,” stāsta Dmitrijs Zeļeņins, Inchcape Motors Latvia direktors.

 

Arvien pieaugot iedzīvotāju pieprasījumam pēc apvidus automašīnām, ko pierāda arī 2014.gada jauno auto pieprasījums, Inchcape Motors Latvia šajā gadā nozīmīgus biznesa mērķus saista ar jauno Mazda CX-3 un uzlaboto Mazda CX-5 automašīnu. Automobiļi aprīkoti ar vairākām inovatīvām sistēmām, kuras jau paspējuši novērtēt klienti ārvalstīs, piemēram, enerģijas taupīšanas tehnoloģiju SKYACTIV un uzlaboto mobilās savienojamības sistēmu MZD Connect, kas viedtālruņu īpašniekiem auto paneļa ekrānā ļauj droši un ērti pārlūkot sociālos tīklus, e-pastu un izmantot citas iespējas.

 

„Nozīmīgu mūsu darbības daļu veido Mazda jauno auto tirdzniecība, piedāvājot klientiem gan modernus auto, gan kvalitatīvu un pretimnākošu servisu, tāpēc arī šogad turpināsim sniegt klientiem ērtu iespēju tikt pie sava kārotā jaunā spēkrata, izmantojot tā saukto trade-in sistēmu. Arvien vairāk klientu savu veco auto izmanto kā pirmo iemaksu, lai iegādātos jaunu auto, tāpēc ceram, ka interese par šo pakalpojumu pieaugs arī šogad,” stāsta Inchcape Motors Latvia direktors Dmitrijs Zeļeņins.

 

Mazda markas automobiļiem aizvadītais gads bijis veiksmīgs ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Kāpums automobiļu pārdošanā fiksēts arī Eiropā, kur salīdzinājumā ar 2013.gadu pārdoto Mazda automobiļu skaits palielinājies par 19%, kopumā sasniedzot 175 028 automašīnas. Savukārt Japānā automobilis Mazda2 kronēts par Gada auto 2015.