RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Mazda MX-5 saņem prestižo dizaina balvu Red Dot: Labākais no labākajiem

Mazda MX-5 saņem prestižo dizaina balvu Red Dot: Labākais no labākajiem
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 01.07.2015. 17:00

29. jūnijā apbalvošanas ceremonijā Aalto teātrī Esenē, Vācijā, klātesot aptuveni 1200 viesiem, Mazda saņēma prestižo balvu Red Dot: Labākais no labākajiem par jauno modeli Mazda MX-5.  Šis apbalvojums tiek piešķirts par progresīvu dizainu dažādās nozarēs. 

 

MX-5 būtība vienmēr ir bijusi raisīt cilvēkos smaidus, un dizains ir svarīga panākumu sastāvdaļa,“ uzsvēra Mazda Europe Dizaina nodaļas direktors Kevins Raiss. „Galvenais uzdevums, izstrādājot šo modeli, bija izdomāt, ko mainīt, kā arī, ko saglabāt, vienlaikus līdzsvarojot tradīcijas un progresu. Es uzskatu, ka ik centimetrs šī automobiļa izstaro dzīvību, kustību un solījumu par gaidāmo prieku pie stūres.“

 

MX-5 ar savu izteiksmīgo izskatu, plūstošajām līnijām, plato stāju un īsajām pārkarēm, iespējams, ir visunikālākā KODO – Kustības dvēsele dizaina motīva adaptācija. Šādā dizainā veidoti visi jaunās paaudzes Mazda modeļi. Šogad uzņēmums ir saņēmis vēl divas Red Dot dizaina balvas: Red Dot par mazās klases automobiļa Mazda CX-3 izcilo dizaina kvalitāti un Vērts pieminēt par Mazda2. Red Dot balvas pagaidām piešķirtas pieciem jaunās paaudzes Mazda modeļiem.

 

Red Dot žūrija, ko veidoja 38 starptautiski eksperti, iesniegumus izvērtēja, ņemot vērā dažādus kritērijus, tostarp dizaina inovāciju, ergonomiku un ekoloģisko savietojamību. Šogad kopumā tika izskatīti 4928 pieteikumi no 56 valstīm, izvēloties labākos 31 kategorijā, tostarp transportlīdzekļu vidū. Visi uzvarētāji ir ieguvuši tiesības lietot Red Dot simbolu, kas ir starptautisks izcila dizaina apliecinājums. Red Dot ir lielākais produktu dizaina konkurss, kas pirmoreiz norisinājās 1955.gadā dizaina centrā Nordrhein Westfalen Vācijas pilsētā Esenē.