RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon jau desmito gadu pēc kārtas ieņem pirmo vietu globālajā digitālo kameru tirgū

Canon jau desmito gadu pēc kārtas ieņem pirmo vietu globālajā digitālo kameru tirgū
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 26.04.2013. 09:45

Vakar, 25.aprīlī, Canon Inc. paziņojis, ka uzņēmuma digitālās kameras ar maināmiem objektīviem (digitālās SLR un kompaktsistēmas kameras) jau desmito gadu pēc kārtas (no 2003.-2012.gadam) ieņem pirmo vietu tirgū digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem.

 

Papildus objektīviem Canon izstrādā arī to galvenos komponentus – CMOS attēlu sensorus un attēlu procesorus –, kurus izmanto kamerās ar maināmajiem objektīviem. Vismodernākās no šīm tehnoloģijām tiek iestrādātas uzņēmuma vadošajā EOS-1D sērijā. Izmantojot šīs tehnoloģijas arī citu modeļu ražošanā, Canon veiksmīgi radījis jaudīgu produktu klāstu, kas atbilst gan profesionālu lietotāju, gan iesācēju vajadzībām, tādējādi ļaujot uzņēmumam saglabāt vadošo lomu globālajā tirgū.

 

2003.gadā, digitālo SLR kameru pirmsākumos, Canon laida klajā izcilo EOS 300D Digital – kompaktu, vieglu, lietotājam draudzīgu kameru, kas noteica tālāko digitālo SLR kameru tirgus izaugsmi, vienlaikus iegūstot lielāko globālā tirgus daļu. Kopš tā laika Canon ir izlaidis vairākus prasmīgiem amatieriem domātus modeļus, kas piedāvā vienu no augstākajiem snieguma līmeņiem savā klasē. Tai skaitā arī EOS 5D sēriju, kas pavēra ceļu digitālajai SLR video ierakstīšanai.

 

2012.gadā Canon atzīmēja EOS sistēmas ieviešanas divdesmit piekto gadadienu, kā arī jau desmito secīgo gadu kā pasaules tirgus līderis. 2012.gadā Canon izlaida kompaktsistēmu EOS M, paplašinot uzņēmuma piedāvājuma klāstu iesācējiem, un EOS 6D - pasaulē mazāko un vieglāko digitālo SLR kameru, kas aprīkota ar 35 mm pilnkadra CMOS sensoru, veicinot prasmīgu amatieru segmenta izaugsmi.

 

Šajā gadā Canon iepazīstināja ar EOS 100D, pasaulē mazāko un vieglāko digitālo SLR kameru ar APS-C izmēra sensoru, papildinot savu izstrādājumu klāstu ar nozares vadošajam zīmolam atbilstošu modeli, vienlaikus tiecoties nostiprināt savas tirgus līdera pozīcijas jau vienpadsmito gadu pēc kārtas.

 

Uzņēmuma kameru ražošanas vēsture aizsākusies jau 1937.gadā. Canon turpinās pilnveidot savas daudzveidīgās attēlveides tehnoloģijas, balstoties uz savām pamata optiskajām tehnoloģijām, tiecoties izgatavot izcilus un uzticamus objektīvus un kameras, kas atbilst dažādām fotogrāfu vajadzībām — no iesācējiem līdz prasmīgiem amatieriem un profesionāļiem —, vienlaikus sniedzot ieguldījumu foto un video attēlveides kultūrā.