RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon EOS-1D C – pirmā DSLR, kas EBU testos atbilst lielā sensora klases attēla kvalitātes standarta

Canon EOS-1D C – pirmā DSLR, kas EBU testos atbilst lielā sensora klases attēla kvalitātes standarta
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 12.09.2013. 17:11

Canon paziņojis, ka digitālo spoguļkameru EOS-1D C, kas izstrādāta galvenokārt pilnmetrāžas filmām, novērtējuši neatkarīgie eksperti saskaņā ar Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) HD satura novērtēšanas standartiem. Ar EBU neatkarīgo testu metodoloģiju atklāts, ka EOS-1D C ir pirmā digitālā spoguļkamera, kas nodrošina pietiekami augstu attēla kvalitāti, lai to varētu izmantot kā apraides izstrādes ierīci.

 

Rezultāti liecina, ka EOS-1D C nodrošina ļoti augstu HD izšķirtspēju no 4K avota ar ļoti zemu deformācijas līmeni un labu krāsas sniegumu un kustības attēlošanu. Ar testa rezultātiem apstiprināts, ka EOS-1D C kameras sistēma un tās attēlveidošanas snieguma līmenis atbilst ieteicamajai specifikācijai, lai to iekļautu HD uzņemšanas lielā sensora (LS) klasē.

 

„Esam priecīgi, ka EBU tik pozitīvi novērtējusi EOS-1D C,“ stāsta Canon Europe Ltd Profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors Kīrans Magī (Kieran Magee). „Esam radījuši patiesi lielisku kameru, kas operatoriem piedāvā radošas iespējas. Atsauksmes no profesionālās video nozares kopienas ir ļoti pozitīvas, un tas ir lieliski, ka šī kamera ieguvusi pelnītu nozares novērtējumu.“

 

Izcila kvalitāte un pielāgojamība

 

Inovatīvais modelis EOS-1D C, kas atklāj jaunas un aizraujošas iespējas DSLR video uzņemšanai, nodrošina izcilu video kvalitāti, uzlabotu sniegumu vājā apgaismojumā un filmu tipa dinamisko diapazonu. Kameras pamatā ir tā pati EOS-1D X kompaktā un vieglā konstrukcija, bet tās specifikācija ir paredzēta kamerai ar iekšējo 4K (4,096 x 2,160) video ierakstīšanu ar 4:2:2 krāsu iztveršanu.

 

Kameras unikālais dizains un 4K filmēšanas iespēja operatoriem piedāvā portatīvu risinājumu, kas piemērots īpaši augstas kvalitātes video ierakstīšanai. Lielāku radošo brīvību nodrošina plašs izšķirtspējas diapazons un maināms kadru ātrums. 4K video tiek ierakstīti, izmantojot 8 bitu Motion JPEG saspiešanu ar 23,98P vai 25P. Savukārt Full HD (1920 x 1080) vienmērīgas kustības video uzņemšana ir iespējama ar kadru ātrumu līdz 1080/60p.

 

Kā viena no plašās EOS sistēmas daļām, EOS-1D C ir saderīga ar vairāk nekā 75 EF objektīviem.

 

EOS-1D svarīgākās funkcijas:

  • Iekšēja 4K video ierakstīšana

  • 1080p pie 50/60fps; Canon Log Gamma

  • Nesaspiests HDMI

  • 18 MP pilnkadra CMOS

  • Līdz 12fps attēliem; 14fps režīms

  • 61 punkta AF sistēma

  • ISO diapazons 100 – 25 600

  • Dual DIGIC 5+ procesori

  • Clear View II 8,1 cm (3,2”) LCD

  • Saderīga ar EF objektīviem