RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Notiks pirmā sociālā tīkla Instagram ballīte

Notiks pirmā sociālā tīkla Instagram ballīte
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 12.12.2013. 14:10

Šo piektdien 13.decembrī plkst.19.00 klubā „Baseins” norisināsies pirmais Latvijā "Instameetup" pasākums, kurā uz burziņu un sociālu domu apmaiņu ieradīsies arvien lielāku popularitāti iemantojušā sociālā tīkla Instagram lietotāji. Pasākuma idejas autors ir picēriju tīkls Pica Lulū, kas ir viens no aktīvākajiem šī sociālā tīkla lietotājiem un popularizētājiem Latvijā.

 

Pasākumā Latvijā zināmākie Instagram lietotāji parādīs un pastāstīs, kā ir tapuši viņu mīļākie Instagram brīži. Ar vienas minūtes garām prezentācijām piedalīsies Agnese Kleina (blogere), Eva Ikstena Strapcāne (žurnāliste, raidījumu veidotāja), Aļona Bauska (dizainere, QooQoo zīmola radītāja), Kristaps Tālbergs (žurnālists, laika ziņu moderators), Ralfs Eilands (mūziķis, PeR), Kristians Putniņš (fotogrāfs), Artūrs Pavlovs (fotogrāfs, Tru Fix Kru), Viesturs Kančs (digitālo projektu vadītājs, CUBE), Arta Upmane (vairāk kā 1000 sekotāju Instagram), Linda Vilmansone („Cep kamēr mīksts” līdzautore).

 

Šādi Instagram meetup jeb "Instameetup" pasākumi ir kļuvuši par populāru tradīciju daudzviet pasaulē, kas pulcē vienuviet attiecīgās pilsētas vai valsts Instagram lietotājus. Šie pasākumi tiek plaši atspoguļoti lietotāju profilos un arī blogos. "Instameetup" tiek rīkoti arī atsevišķām cilvēku grupām, piemēram, vegāniem vai dzīvnieku mīļiem. Pasaulē tos aktīvi rīko no 2012.gada. Starp aktīvākajām pilsētām var minēt Venēciju un Ņujorku.

 

Artūrs Mednis, sociālo mediju eksperts: „Visstraujāk augošais sociālais medijs Latvijā šogad būs Instagram, kura lietotāju skaits jau šobrīd ir tuvu simts tūkstošiem. Daudzi, kas pēdējā gada laikā aktīvi sākuši izmantot Instagram, aizvien retāk turpina izmantot twitter vai facebook. Viennozīmīgi, 2014. gadā mēs redzēsim, kā daudzi uzņēmumi Latvijā sāks aktīvāk izmantot Instagram arī savai komunikācijai ar auditoriju. Starp populārās trijotnes (draugiem.lv, facebook.com un twitter.com) un Instagram ir milzīga atšķirība, tādēļ nākošgad ar klubu Baseins šādam pasākumam varētu nepietikt.”

 

Jautājot par iniciatīvu pirmā "Instameetup" pasākuma organizēšanu Latvijā, Pica Lulū pārstāve un viena no idejas iniciatorēm Latvijā Inese Vētra skaidro, ka Pica Lulū savos 20 pastāvēšanas gados daudzās lietās ir bijuši pirmie - pirmā picu piegāde uz mājām, piegādes garantija, izvēle starp 3 mīklām utt. „Atskatoties uz šo gadu, sapratām, ka viena no tām lietām, par ko šogad īpaši priecājamies, ir Instagram, jo mums pašiem komunicēt tajā ļoti patīk. Tāpēc kopā ar domubiedriem nolēmām ka gada noslēgumā jāuzrīko arī pirmā Instagram ballīte Latvijā.”