RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Ceļš uz Eirovīziju – no puķu pasniedzējas par solisti

Ceļš uz Eirovīziju – no puķu pasniedzējas par solisti
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 17.01.2014. 11:09

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē „Dziesma 2014” ar skaņdarbu „Moment and tomorrow” sevi piesaka viena no šā brīža daudzsološākajām vokālistēm Katrīna Bindere.

 

Astoņpadsmitgadīgā ventspilniece spriež, ka viņas nokļūšana atlasē ir pierādījums tam, ka domas īstenojas. „Vēl pirms diviem gadiem Eirovīzijas nacionālās atlases rīkotāji man uzticēja pasniegt ziedus solistiem pēc priekšnesumiem, pirms gada jau man piedāvāja dziedāt pavadošo vokālu Jāņa Stībeļa priekšnesumā,” atceras Katrīna Bindere. „Ar apbrīnu skatījos uz Eirodziesmas dalībniekiem, klusi cerot, ka arī man kādreiz būs iespēja kāpt uz šī konkursa skatuves kā solistei. Taču es pat iedomāties nevarēju, ka tas notiks tik drīz.”


Jaunās dziedātājas potenciālu augstu novērtējuši dziesmas „Moment and tomorrow” radītāji – mūzikas autori un producenti Edgars Beļickis un Kārlis Auziņš un teksta autors Mikus Frišfelds. „Katrīna ar savu spēcīgo un samtaino balsi mūsu radīto dziesmu pacēla citos augstumos – tā kļuvusi vēl emocionālāka un jutekliskāka,” teic Kārlis Auziņš.


Katrīna Bindere mācās Ventspils 1. ģimnāzijas 12. klasē, dzied popgrupā „Jūras akmentiņi”, kuras vadītāja Lūcija Boitmane ir solistes lielākais atbalsts nacionālajā atlasē. Vokālās prasmes Katrīna papildinājusi meistarklasēs pie Ingas Bērziņas, patlaban – pie operdziedātājas Airas Rūrānes. Katrīna ir piedalījusies latviskās dzīvesziņas grāmatas „Spēka dziesmas” kompaktdiska tapšanā, ieskaņojot tautasdziesmas kopā ar Martu Kristiānu Kalniņu, Kristīni Kārklu-Puriņu u.c.


Dziesma „Moment and tomorrow” startēs Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases „Dziesma 2014” otrajā pusfiālā – 2. februārī – ar 7. kārtas numuru. Tikmēr skatītāju vērtējumam tiek nodots Katrīnas Binderes izpildītās dziesmas videoklips, kuru veidojuši Mareks Pakalns (režija un montāža) un Ņikita Korņevs (operatora darbs un režija).