RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Vēsturiskajā RĪGAS dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – RĪGAS Prestige Cuvée

Vēsturiskajā RĪGAS dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols –  RĪGAS Prestige Cuvée
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.07.2014. 15:13

Līdz ar jaunā “RĪGAS Prestige Cuvée’’ parādīšanos tirgū, dzirkstošo vīnu zīmolu „RĪGAS”, kuru vidū ir vairākās paaudzēs iecienītais un baudītais „RĪGAS šampanietis” un atraktīvā „RĪGAS Dīva”, kopumā veido 15 dažādi dzirkstošie vīni un dzērieni.

 

Atšķirībā no “RĪGAS šampanieša” oriģinālās un klasiskās versijas „RĪGAS Prestige Cuvée” tiek ražots ar periodiskās raudzēšanas metodi, izmantojot spāņu vīnu, kas iegūts no Sauvignon Blanc šķirnes vīnogām un īpašu sauso raugu, tādējādi iegūstot vieglāku un svaigāku garšu. „RĪGAS Prestige Cuvée’’ pieejams divos variantos – Sweet un Brut.

 

Pirmajā “RĪGAS Prestige Cuvée’’ partijā jau saražoti 50 tūkstoši pudeļu, kas paredzēti realizācijai vietējā tirgū.

 

“Neraugoties uz augošo konkurenci dzirkstošo vīnu kategorijā, ko novērojam arī Latvijas tirgū, zīmola „Rīgas” dzirkstošie vīni gadu no gada saglabā kategorijas līderu pozīcijas, tā pēc pārdošanas datiem „Rīgas šampanietis” joprojām ir populārākais dzirkstošā vīna zīmols Latvijā. Esam pārliecināti, ka, pateicoties vēl nebijušai garšai un jaunam vizuālam noformējumam, „RĪGAS Prestige Cuvée”, lieliski papildinās jau patērētāju atzinību guvušo „RĪGAS” dzirkstošo vīnu sēriju,” atzīst “Latvijas balzama” Komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

 

Apkopojot ražošanas datus, secināts, ka kopš 1952. gada, kad Rīgā tika uzsākta dzirkstošo vīnu ražošana, līdz pat šodienai, „Latvijas balzama” meistari ir radījuši vairāk nekā 50 dažādus dzirkstošos vīnus gan vietējam, gan eksporta tirgum.