RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

FOTO/VIDEO: Latvietis izveido dokumentālu filmu par ielu vingrošanas kustību un vēsturi Ņurjorkā

FOTO/VIDEO: Latvietis izveido dokumentālu filmu par ielu vingrošanas kustību un vēsturi Ņurjorkā
Foto: Uģis Rozenbahs
KRUSTTEVS.COM · 10.03.2015. 19:27

Latviešu režisors Uģis Rozenbahs internetā publicējis savu veidoto dokumentālo filmu "Calisthenics In New York", kurā sīkāk aprakstīts par ielu vingrošanas kustību un vēsturi Ņujorkā – vietā, kur viss aizsākās. Arī Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība ir ļoti atpazīstami, kas lielā mērā ir iedvesmojusies un radusies dēļ leģendām un populārajiem video Youtube. 

 

Filmā ir redzami vēl neredzēti video, interesanti stāsti, viedokļi, emocijas un atmosfēra. Tāpat atspoguļoti dažādi čempionāti, to vēsture un leģendas un ap tām. Interesanti, ka filma tapa visās Ņujorkas pilsētas daļās: Bronksā, Brūklinā, Kvīnsā, Manhetenā, Longailendā, Taimskvērā (Ņujorkas sirdī). Mākslas darba garums ir 78 minūtes.

 

Kā atzīmē pirmie, kas ir noskatījušies šo filmu - ja pat neesi ekstrēmā sporta pārstāvis, filma tāpat tev patiks!

 

“Tā bija lieliska pieredze. Daļa no šīm spilgtajām personībām filmas tapšanas laikā aicināja uz savām mājām, iepazīstināja ar ģimeni. Visvairāk mani pārsteidza tas, ka pat ar asarām acīs, un prieka pārpilni viņi vēlējās būt daļa no šīs filmas. Katrā komandā ir sava atmosfēra un lietas, ko nedara citi, tas padara tikai interesantāku šo sportu un sajūtu tajā. Daži to izrāda trenējoties, citi runājot. Sports, kas neprasa līdzekļus tikai motivāciju sportot un būt labākam. Viss balstās uz prieku trenēties un dalīties ar emocijām kopīgi,” stāsta Uģis.

 

“Reiz nejauši satiku cilvēku vienā komandā, kam bija tuvu 50 gadiem. Izrādījās, ka viņa viņa vecāki ir no Rīgas, un viņš, neskatoties uz to, ka latviešu valodu nebija lietojis 40 gadus, spēja parunāt latviski. Dažādas tautības, kultūras tas šo sportu neietekmē - visi ir kā viens vesels! Pasaulē arvien vairāk un vairāk cilvēki trenējas un strādā tikai ar savu ķermeņa svaru, jo nevēlās traumas iegūt cilājot svarus, vai nesanāk laika pēc darba. Ielu vingrošanas kultūra Ņujorkā ir ļoti plaša, cilvēki pavada dienu un nakti parkos tikai tādēļ, ka vēlas būt labāki un iepazīt sev interesējošu domubiedru grupu. Vairāk kā 20 000 interesentu pašlaik ir aktīvi šajā sportā Ņujorkā. Pilsēta, kas ir metropole uz pasaules kartes un liekus komentārus neprasa,” ar gandarījumu piedzīvoto atceras režisors.

 

Filmā spilgtākās personības: Hannibal for King, Lord Vital, Barstarzz, Bartendaz, Prophecy Workout, Show Offz, Inkredibles u.c. Vairāk informāciju par filmu vari atrast FILMAS IMDB.COM DATUBĀZES LAPĀ.