RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Kā internetu raksturo cilvēki, kuri to nekad nav redzējuši vai lietojuši

Kā internetu raksturo cilvēki, kuri to nekad nav redzējuši vai lietojuši
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 08.09.2013. 21:06

Internets mūsdienu cilvēkam šķiet ļoti normāls un pat ikdienišķs. Mēs varam iepirkties, samaksāt rēķinus un vēl daudz citas ekstras, kas, pirms interneta ēras sākšanās, būtu prasījušas lielāku laika resursu patērēšanu. Būtībā, šobrīd cilvēks var izdzīvot pat neizejot no mājas. Viens nosacījums – jābūt internetam un jāprot to izmantot! Tomēr pietiekami daudz pasaules iedzīvotāju joprojām ar kibervidi ir uz “Jūs” un arī tādi, kuri savā dzīvē ne reizi nav bijuši tīmeklī!

 

Latvijas cietumos ir brīvi izmantojams internets un jebkurš ieslodzītais var sazināties ar tuviniekiem dažādos sociālajos tīklos. ASV Federālajos cietumos tas ir aizliegts. Īpaši cietumnieki, kuri ieslodzījumā atrodas jau vairākus gadu desmitus, var tikai iztēloties par interneta plašajām iespējām!

 

Dažādas aplikācijas, kas var noskaidrot kādas personas atrašanās vietas, tāpat planšetes, viedtālruņi. Kāda ir sajūta dzīvot 21. gadsimtā un nezināt, kas ir internets? Piedāvājam jums dažus komentārus no ieslodzītajiem ASV.

 

Tika izjautāti Kalifornijas štata cietumnieki. Kāds ieslodzītais, kurš nevēlējās, lai min viņa vārdu, aprakstīja savas attiecības ar internetu: “Internetā ir lapas, kuras nekad nebeidzas To ir bezgalīgi daudz! Es zinu, ka Facebook tīklā varu atrast savus draugus, ja viņi ir pievienojuši skolu, kurā mācījās. Atrodi viņus, klikšķini virsū, bet tas man neko neizsaka. Esmu redzējis aplikācijas skatoties TV. Tā ir kā poga, kas tevi aizved kaut kur. Tā kā internets, tikai vēl ātrāk!”

 

Tomijs Vinfrijs (Tommy Winfrey), 35 gadi, mūža ieslodzījums, apcietināts 1997. gadā:

 

“Es neesmu personīgi saticis internetu. Mani iesēdināja 1997. gadā un, cik atceros, tad modē bija kompaktdiski. Es saprotu, ka internetu dēvē par lielāko informācijas uzglabātāju, bet joprojām nesaprotu, kā tas darbojas.”

 

Horhe Heredija (Jorge Heredia), 37 gadi, apcietināts 1998. gadā:

 

“Esmu redzējis reklāmas internetā un dažādas TV aplikācijas, bet neesmu sapratis to nozīmi. Es domāju, ka internets ir kā randiņu vai iepazīšanās vieta, kur cilvēki pavada savu brīvo laiku.”

 

Krisfino Kenyatta Līls, 44 gadi, apcietināts 1994. gadā:

 

“Kā es iztēlojos internetu? Nu tā ir lieta, kur var uzglabāt neierobežotu apjomu informācijas par visiem cilvēkiem, kas dzīvo uz zemes. Es nesapratu spēles “Lingo” noteikumus un tas mani padarīja traku. Es vispār neko nesapratu. Tehniskie aspekti? Saprotu, ka viss notiek ātrāk un viss virzās caur mobilo telefonu. Visu laiku domāju par to, kas uztur internetu un kurā vietā tas notiek.”