RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Itālijas vīndaru dienā žurnālā “LILLA'” redaktore Šnepa laimē ekskluzīvu vīnu

Itālijas vīndaru dienā žurnālā “LILLA'” redaktore Šnepa laimē ekskluzīvu vīnu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.11.2013. 15:50

Šarmantā Iveta Šnepa, žurnāla “LILLA'”galvenā redaktore, aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvusi par ekskluzīva itāļu vīna īpašnieci. 

 

Šnepa, kas, kā savu iecienītāko, minējusi rozā vīnu, komentējot Itālijas vīndaru dienas loterijā laimēto balvu, norāda: “Vīns piešķir īpašu noskaņu jebkurai ikdienišķai lietai – ēdienreizi tas padara par notikumu, bet vīna glāzes uz galda piešķir tam eleganci un rada svētku sajūtu. Paulu Koelju, šķiet, salīdzinot dzīvi ar vīnu, ir teicis, ka noteikti ir jāpagaršo visi vīni, lai zinātu, kuru tikai iemalkot, bet kuru dzert, līdz pudele ir tukša. Itālijas vīndaru apvienības vīnu prezentācijā man neizdevās pagaršot pilnīgi visus vīnus, bet es noteikti atklāju dažus, kuri manus īpašos mirkļus padarīs vēl īpašākus.”

 

Itālijas vīndaru diena norisinājās restorānā „Bibliotēka Nr.1”, kura ietvaros viena no šīs valsts vadošajām vīndaru apvienībām “Grandi Vini d'Italia Group” iepazīstināja vīna lietpratējus un entuziastus ar 60 dažādām vīna šķirnēm.

 

Vīndaru dienu atzīmēja un vīnus vērtēja teju simts vīna eksperti un baudītāji. Vakara viesus un itāļu tautiešus ar uzrunu pagodināja Itālijas vēstnieks Latvijā Džovanni Policci, kurš norādīja: “Šis pasākums ir vēl viens pierādījums tam, ka Itālijas vīni ir iecienīti visā pasaulē, turklāt priecē arī fakts, ka vīna eksports uz Latviju pēdējos gados pieaudzis par 23 procentiem, tādējādi stiprinot mūsu valstu savstarpējo sadarbību.”

 

Vakara gaitā ar zināšanām par Itālijas vīna kultūru dalījās vīnzinis Ainārs Sedlenieks, savukārt, starp vīna baudītājiem bija manāmi arī tādi izsmalcināta vīna pazinēji kā žurnālists Sandris Metuzāls un žurnāla “Klubs” bijušais galvenais redaktors Juris Šleiers.

 

Vakara gaitā Itālijas vīndari prezentēja astoņas vīna darītavas – Bisol, Mantelassi, Carpineto, Pighin, Villa Girardi, Garofoli, Michele Chiarlo un Umberto Cesari, tādejādi ļaujot viesiemdažu stundu laikā ceļot telpā un laikā uz vienu no vīna kultūras dzimšanas vietām.

 

„Ceram, ka Itālijas vīndaru diena kļūs par tradīciju, kas katru gadu pulcēs arvien lielāku interesentu skaitu. Itāliju droši varam dēvēt par vienu no vīnu lielvalstīm, kas ir unikāla ne vien ar savu kultūru un gadsimtus senajām tradīcijām, bet tāpat ar lielisko garšu buķeti, ko piedāvā neskaitāmās vīna darītavas. Arī mums, latviešiem, vīns ir kļuvis par vienu no iemīļotākajiem svētku dzērieniem, tāpēc būtu tikai pašsaprotami, ka par iecienīto dzērienu mēs censtos izzināt pēc iespējas vairāk, lai vieglāk orientētos plašajā sortimentā,” stāsta pasākuma organizators Aivars Rubenis, vairumtirdzniecības veikala „Orange Cash & Carry” pārstāvis.

 

Latvijā pirmo Itālijas vīndaru dienu rīkoja lielākais vairumtirdzniecības veikals Latvijā „Orange Cash&Carry”, pulcējot vīndarus, vīna ekspertus un citas prominences no visas Latvijas.