RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Gleznošana, naudas studijas un rokdarbi – jaunas bezmaksas nodarbības „Bērnu universitātē”

Gleznošana, naudas studijas un rokdarbi – jaunas bezmaksas nodarbības „Bērnu universitātē”
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 15.04.2015. 16:08

Izpratnes veidošana par ģimenes budžeta plānošanu, par etiķetes normu ievērošanu, par komunikāciju ar dzīvniekiem, kā arī rotaslietu un telpu dekoru darināšana – šos un daudzus citus tematus sākumskolas vecuma bērniem ir iespēja izzināt un apgūt bezmaksas nodarbībās „Mammamuntetiem.lv” radītajā „Bērnu universitātē”.

 

Lai arī mācību gads skolās tuvojas noslēgumam, „Bērnu universitātē” nupat ieviestas divas jaunasstudiju programmas, pēc kurām mācības turpināsies arī vasaras mēnešos. „Ar praktiskiem piemēriem un darbošanos veicināt bērnu mācīšanos ar prieku, nevis formāli un radīt izpratni par stāstīto – šī ir nostādne, pēc kuras vadāmies, plānojot un organizējot jaunas studiju programmas „Bērnu universitātē”,” par interešu izglītības pamatideju stāsta „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Pusotru stundu ilgajās nodarbībās ir atvēlēts laiks arī tējas pauzei un bērnu savstarpējai komunikācijai – lai var papļāpāt, iepazīt citam citu, veidot jaunas draudzības. Tāpat rosinām izskrieties, izkustēties. Esam novērojuši, cik daudz prieka bērniem rada šādas it kā mazas atkāpes. Manuprāt, valsts skolās Latvijā šobrīd tādu pietrūkst.”

 

Patlaban „Bērnu universitātē” aktuāli ir šādi nodarbību cikli: dabaszinības – „Dabas pētnieki pilsētā”, rokdarbi un etiķete – „Princešu studijas”, izpratne par finansēm – „„Swedbank” naudas studijas bērniem”, gleznošana, zīmēšana – „Mākslas studijas”. Mācības notiek bez maksas. Lai pieteiktos nodarbībām, skati www.bernuuniversitate.lv .

 

„Mākslas studijas” un „„Swedbank” naudas studijas bērniem” ir „Bērnu universitātes” jaunumi, ko pasniegs trīs pedagogi no izglītības programmas „Iespējamā misija”. „Mākslas studijas” vadīs mākslinieks Bruno Bahs, ierādot mazajiem audzēkņiem, kā uz priekšmetiem un lietām palūkoties netradicionāli un savas domas un sajūtas „uzlikt” uz papīra, tādējādi attīstot fantāziju,radošumu. Savukārt „„Swedbank naudas studijas bērniem”, kā atbalstītājs ir AS „Swedbank”, pamīšus vadīs „Iespējamās misijas” matemātikas un komercdarbības skolotāja Agnese Slišāne un matemātikas un ekonomikas skolotājs Kristaps Auzāns. „Bērnībā veidojas indivīda vērtību sistēma un lietu fundamentāla izpratne. Ja bērns spēj definēt konkrētu lietu vērtību, relatīvi nostatot pret savām paša vēlmēm un vajadzībām, tad daudz mērķtiecīgāk iemācīsies tērēt sev uzticēto naudu. Kā veidojas nauda, no kurienes tā rodas un kur paliek? Zināšanas dod iespējas iesaistīties, brīvību izvēlēties un vēlmi radīt!” teic „Bērnu universitātes” „„Swedbank” naudas studiju bērniem” pasniedzēja Agnese Slišāne.

 

Jaunā izpratnes par finansēm programma „„Swedbank” naudas studijas bērniem” sāksies 2015. gada20. aprīlī un notiks divas reizes mēnesī, savukārt „Mākslas studijas” gaidāmas no maija sākuma.