RezervesDALAS24.lv

Maestro Pauls smagi kritizē puišu grupas PeR sniegumu Eirovīzijā

Maestro Pauls smagi kritizē puišu grupas PeR sniegumu Eirovīzijā
Foto: Kaspars Ūdris, Krusttevs.com
Kaspars Ūdris · 18.03.2013. 22:26

Komponists Raimonds Pauls, kurš sekojis līdzi Eirovīzijas nacionālajai atlasei, uzskata, ka uzvarētājiem - puišu grupai "PeR" - līdz Eirovīzijas konkursam Zviedrijā vēl nopietni jāpiestrādā pie sava priekšnesuma.

 

"Viņi dara savu iespēju robežās, ko var, un cenšas piesaistīt jauniešu auditoriju. Tur pie numura vēl ir nopietni jāpiestrādā un jāpārdomā vizuālais koptēls. Tam, kā viņi sevi "pārdos", ir liela nozīme," priekšnesumu komentējis Maestro. Viņš paskaidroja, ka dziesmai bieži vien ir otrā plāna loma, un galvenais ir vizuālais efekts.

 

Paulam ir arī savs viedoklis par balsojumu, tas esot bijis diezgan savdabīgs. Lūgts paskaidrot sīkāk, viņš teica: "Kā jau parasti, tauta balso, viņiem ir savi uzskati".

 

Spriežot par visu mūziķu uzstāšanos, komponists atzina, ka spilgtu tēlu nacionālajā atlasē nav bijis, bet, viņaprāt, viena no talantīgākajiem bijusi dziedātāja Samanta Tīna - viņas priekšnesums tuvojies profesionālai dziedāšanai.

 

Viņš arī neprognozēja, ka kā puišu grupai veiksies galvenajās sacensībās Zviedrijā - viss atkarīgs no tā, kādi būs pārējie konkursanti. "Tā ir laimes spēle, tu nekad nezini, kas blakus var gadīties, cik spēcīgi ir citi," sacīja Pauls.

 

Maestro uzskata, ka daudz kas tagad būšot atkarīgs arī no tā, kādu iespaidu viņu dziesma atstās uz pārējām radiostacijām Eiropā. Komponists mūziķiem novēlēja veiksmi galvenajās sacensībās. "Uzvarējuši ir, lai zēni domā, ko tālāk darīt," viņš noteica.

 

Pēc skarbās kritikas var noprast, ka Pauls kārtējo reizi nav sevišķi apmierināts ar muzikālo apvienību, kas pārstāvēs mūsu valsti Eiropā. 

 

Savukārt komponists Guntars Račs sacījis, ka, lai gan sekojis nacionālajai atlasei, viņš neņemas prognozēt grupas "PeR" izredzes Zviedrijā.