RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

PRĀTAM NEAPTVERAMS ŠOKS: Sieviete Ventspilī nolec no tilta un nogalina savus bērnus

PRĀTAM NEAPTVERAMS ŠOKS: Sieviete Ventspilī nolec no tilta un nogalina savus bērnus
Foto: Portofvenstpils.lv. Tilts pār Ventu Ventspilī
· 19.06.2013. 11:40

Šonakt Ventspilī no tilta Ventā ielēkusi kāda 28 gadus veca sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevies izglābt, bet abi bērni gājuši bojā. Kā vēstī vietējais sociālais dienests, sieviete tajā jau iepriekš bija vērsusies pēc palīdzības, jo pārdzīvoja šķiršanos un darba zaudēšanu.

 

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, traģēdija notikusi īsi pirms plkst. 3. Bērnus glābt nav izdevies - trīs gadus vecā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk.

 

Sieviete, visticamāk, upē ielēca pati, ņemot līdzi savus mazgadīgos bērnus, informēja Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga. Policija uzsākusi kriminālprocesu. Viņa sacīja, ka izmeklētājiem ir vairākas versijas par notikušā iemesliem, taču nekonkretizēja versiju skaitu.

 

Policija apzinoties, ka notikušais ir ārkārtas gadījums, kam seko visa sabiedrība, tāpēc sola sniegt jaunākās ziņas tiklīdz tas būs iespējams.

 

Pārdzīvo šķiršanos un darba zaudēšanu

 

Šonakt Ventā ar diviem maziem bērniem ielekusī sieviete bijusi depresijā un vairākkārt vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē, informēja Ventspils Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe.

 

Uz Sociālo dienestu sievieti 7.jūnijā pirmo reizi atvedusi draudzene. Sieviete bijusi depresijā un krīzes situācijā saistībā ar situāciju ģimenē - nesen oficiāli šķirta viņas laulība, bet faktiski kopdzīve ar vīru izjukusi jau agrāk. Laika periodā, kamēr sieviete bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā - no 2011.gada augusta līdz 2013.gada janvārim - viņai bija piešķirts trūcīgās personas statuss. Šī gada februārī sieviete atsākusi strādāt, līdz ar to zaudējusi trūcīgās personas statusu. Tiesa, šī gada aprīlī viņa pārtraukusi darba attiecības. Kaņepes rīcībā nav informācijas, kas bijis par iemeslu darba attiecību pārtraukšanai.

 

Jūnijā sieviete sociālajā dienestā bijusi vairākas reizes. Pēdējā reizē, 14.jūnijā, viņa teikusi, ka nu jau jūtoties daudz labāk, par ko liecinājis arī viņas izskats. «Grūti pateikt, kas ir noticis šo dienu laikā,» atzina Kaņepe.

 

Sievietei piedāvāta psihologa palīdzība, bet viņa no tās atteikusies, taču piekritusi pieteikties kursos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Kaņepes rīcībā ir informācija, ka vēl vakar un aizvakar sieviete bijusi uz NVA kursiem. Tāpat sieviete piekritusi vest bērnus uz dienas centru.

 

Sievietes vecāki dzīvo Ventspilī, bet Kaņepes rīcībā neesot informācijas, vai un cik lielu atbalstu viņi varējuši sniegt krīzes situācijā nonākušajai meitai.

 

Kā informēja Kaņepe, gluži bez ienākumiem ģimene nav bijusi - māte saņēmusi gan bērna kopšanas pabalstus, gan uzturlīdzekļus no uzturlīdzekļu garantiju fonda.

 

Sīkākus notikušā apstākļus skaidro policija

 

Traģēdija notika naktī Ventas upē pie Apvedtilta. Upē tika atrasta 1986.gadā dzimusi sieviete, kas izglābta, taču 2010. un 2011.gadā dzimušie zēni ir noslīkuši. Pirmie notikuma vietā ieradās Ventspilī pašvaldības policija, kas paziņoja VUGD. Viņi arī izglāba sievieti.

 

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs sacīja, ka pašvaldības policija saņēmusi zvanu no robežsardzes Krasta apsardzes, ka Ventā «it kā balss sauc pēc palīdzības». Pašvaldības policija nekavējoties izbraukusi, lai konstatētu negadījuma vietu.

 

Arājs informēja, ka sievietes personība ir noskaidrota. Nelaime notikusi pie Apvedtilta. «Bija migla, naktī ir ļoti laba dzirdamība, Jūras spēku kuģi ir netālu no tilta,» piebilda Arājs.

 

Sieviete ievietota slimnīcā veselības stāvokļa novērošanai

 

Pagājušajā naktī Ventspilī no tilta Ventā ielekusī sieviete ievietota Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā veselības stāvokļa novērošanai, informēja slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis.

 

Pēc Ķeņģa teiktā, sievietes vitāli svarīgie veselības rādītāji ir normas robežās un atrašanās reanimācijas nodaļā nav nepieciešama, tādēļ pēc konsultācijām ar psihiatru un policiju tiks lemts par turpmāko medicīniskās palīdzības sniegšanu sievietei.

 

Paciente slimnīcā uzvedas mierīgi un guļ, piebilda Ķeņģis.

 

TVNET.lv, Krusttevs.com