RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

FKTK: Nav pamata dezinformācijai par GE Money Bankas nestabilitāti vai krahu

FKTK: Nav pamata dezinformācijai par GE Money Bankas nestabilitāti vai krahu
Foto: Publicitātes foto
Kaspars Ūdris · 17.11.2012. 14:23

Ap "GE Money Bank" Daugavpilī ir sacelta nepamatota mediju ažiotāža, šodien vēsta portāls Nra.lv pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāves Laima Auzas sniegtā imformācija.

 

""GE Money Bank" ir droša un stabila. Banka pieder vienai no vislielākajām daudznozaru korporācijām pasaulē - "General Electric". Banka nodrošina pakalpojumu sniegšanu saviem klientiem kā ierasti, turklāt ažiotāžu vairāk ir radījuši mediji nevis bankas klienti," sacīja Auza.

 

FKTK norāda, ka "GE Money Bank" izpilda visas likumā noteiktās prasības - likviditātes rādītājs divas reizes pārsniedz noteikto minimumu un bankas kapitāla pietiekamība ir virs 12%.

 

Portāls "Kasjauns.lv", atsaucoties uz Daugavpils ziņu portālu "nasha.lv", šodien raksta, ka Daugavpilī 16.novembrī sākusies ažiotāža bankas "GE Money Bank" sakarā. Izplatās runas par šīs bankas drīzu krahu, noguldītāji steidz izņemt naudu no šīs bankas kontiem, bet uzņēmēji naudu no bankas pārskaita uz citām kredītiestādēm.

 

"GE Money Bank" pārstāvis Jānis Beseris sacījis, ka nekāda ažiotāža bankas klientu vidū nav novērojama.

 

Beseris informēja, ka "GE Money Bank" darbinieki šodien apsekojuši visus Daugavpilī izvietotos bankas bankomātus un pie tiem nav novērots nekāds pastiprināts cilvēku pieplūdums. Visi bankomāti ir piepildīti ar naudu un izsniedz to pēc vajadzības.

 

"Mūsu klienti var būt droši par to, ka banka ir droša un stabila. Bankai ir pieejami vairāk nekā pietiekami skaidrās naudas līdzekļi un ievērojama atbalsta kredītlīnija no "General Electric", ja šāda garantija būtu nepieciešama. "GE Money Bank" turpina strādāt bez izmaiņām tās ikdienas darbā un nodrošina klientiem pakalpojumu pieejamību 27 filiāles, bankomātos, internetbankā un zvanu centrā," uzsvēra Beseris.

 

"GE Money Bank" aktīvi uz 2012.gada 30.jūniju bija 106,78 miljoni latu, liecina FKTK informācija.