RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Par nelegālu līdzekļu legalizēšanu un viltotām kredītkartēm Vācijai izdotas divas valstspiederīgās

Par nelegālu līdzekļu legalizēšanu un viltotām kredītkartēm Vācijai izdotas divas valstspiederīgās
Foto: ehow.com (fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme)
KRUSTTEVS.COM · 28.11.2012. 08:15

Abas 1961.gadā un 1986.gadā dzimušās sievietes Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) darbinieki Vācijas policijas konvojam nodeva 23.novembrī lidostā “Rīga”.

 

1961.gadā dzimušo sievieti Vācijas kompetentās iestādes starptautiskā meklēšanā bija izsludinājušas par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas notika 2010 gadā. Sieviete no izmeklēšanā līdz šim nenoskaidrotām personām kopsummā saņēmusi noziedzīgu darbību rezultātā iegūtus gandrīz 28 000 eiro. Vēlāk šo summu noņēma no konta skaidrā naudā un nodeva pagaidām nenoskaidrotu personu rīcībā.

 

Savukārt otra sieviete tika meklēta par viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu 2009. gada februārī, kad kopā ar līdzdalībniekiem ar viltotu kredītkarti veica apmaksu par dažādām precēm vairākās degvielas uzpildes stacijās Berlīnes pilsētas apkārtnē. Kopumā nodarītie materiālie zaudējumi ir ap 6 700 eiro.

 

Lēmumu par šo personu izdošanu Vācijas kompetentajām iestādēm pieņēma Ģenerālprokuratūra šā gada novembrī, pamatojoties uz Vācijas iestāžu izdotajiem Eiropas apcietinājuma lēmumiem.

 

Šā gada pirmajā pusgadā, pamatojoties uz Ģenerālprokuratūras lēmumiem, Vācijai ir nodotas 10 personas, savukārt, pamatojoties uz Latvijas kompetento iestāžu pieņemtajiem Eiropas apcietinājuma lēmumiem, no Vācijas uz Latviju ir nodotas 17 starptautiskā meklēšanā izsludinātas personas.

 

Avots: Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa