RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Rīgas Brīvosta un RTU vienojas par sadarbību speciālistu sagatavošanā un tehnoloģiju pārnesē

Rīgas Brīvosta un RTU vienojas par sadarbību speciālistu sagatavošanā un tehnoloģiju pārnesē
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.01.2013. 15:30

Rīgas Brīvostas pārvaldes (RBO) pārvaldnieks Leonīds Loginovs un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis noslēguši sadarbības līgumu, kas paredz sadarboties galvenokārt speciālistu sagatavošanā un tehnoloģiju pārnesē, sekmējot abu pušu attīstību un izaugsmi.

 

Jaunie sadarbības partneri apņemas veicināt inženiertehnisko un menedžmenta speciālistu teorētisko un praktisko sagatavošanu, kā arī līdzdarboties pētniecības darbā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē darba vidē.

 

«Man ir patiess prieks par Rīgas Brīvostai izrādīto godu – sadarboties ar RTU. Līdz šim esam jau veiksmīgi sadarbojušies kopīgi veidotajā studentu un skolēnu konkursā «Osta pilsētai», kura uzvarētāja komanda jau bijusi pieredzes apmaiņas braucienā uz modernāko Eiropas ostu Le Havre Francijā, ko atzinīgi jau novērtējusi arī Francijas vēstniece. Es ceru, ka šī sadarbība dos ieguldījumu jaunās paaudzes izpratnes par ostu sekmēšanā, veicinot jauno censoņu dalību ostas darbības pilnveidošanā, uzlabojot tās rezultātus ne tikai Baltijas valstu vidū, bet visā Baltijas jūras reģionā kopumā,» saka Leonīds Loginovs, RBO pārvaldnieks.

 

«Viens no RTU mērķiem ir attīstīt inovatīvo darbību un pilnveidot sadarbību ar tehnisko nozaru uzņēmējiem. Ņemot vērā, ka daudzi RTU absolventi ir ieguvuši izglītību un specializējušies jomās, kurās darbojas RBO, kā arī universitāte ir veikusi šajās jomās dažādus pētījumus, ir tikai likumsakarīgi, ka esam vienojušies par ciešāku sadarbību, kam impulsu deva konkurss, kas veicina jauniešu izpratni par ostas darbību un attīstību,» atzīst Leonīds Ribickis, RTU rektors.

 

«Osta ieņem būtisku lomu Latvijas tautsaimniecībā. Tajā pašā laikā daudziem topošajiem dažādu jomu speciālistiem par modernas ostas darbību un savu zināšanu pielietošanu tajā ir diezgan neskaidrs priekšstats. Tāpēc izglītojošais moments ir ļoti svarīgs. Ar jauniešu konkursa palīdzību mēs ne tikai sekmējam studentu izpratni par ostas darbību un attīstību, un stimulējam jaunu teorētisko zināšanu apguvi un to praktisko pielietošanu modernā ostā, bet arī kopdarbībā ar jauniešiem attīstām pašas ostas darbību,» skaidro Ēriks Škapars, konkursa „Osta pilsētai” žūrijas komisijas priekšsēdētājs, RBO valdes priekšsēdētāja vietnieks.

 

Abu pušu sadarbība ietver arī prakses vietu nodrošināšanu universitātes studentiem, līdzdarbošanos universitātes akadēmisko un profesionālo studiju programmu izstrādē un pilnveidošanā, tostarp sadarbību pētniecības darbu izstrādē, laboratoriju aprīkojuma izmantošanā un jaunu laboratoriju izveidē.

 

Sadarbības līgums paredz RBO pārstāvju dalību universitātes studiju procesā vieslektoru statusā, sadarbību stipendiju konkursu ar RBO atbalstu organizēšanā universitātes studentiem un citās studiju darba jomās – sekmējot gan universitātes mācību materiālu bāzes pilnveidošanu, gan praktikantu profesionālās sagatavotības celšanu.

 

«Mani priecē, ka sākotnējā sadarbība jauniešu konkursa ietvaros ir veicinājusi ciešākas sadarbības uzsākšanu starp RBO un RTU. RTU ir ļoti daudz kompetenču, kādā veidā sadarbība varētu izpausties vēl plašāk. Šis līgums kalpos kā bāze turpmākai sadarbībai, palielinot abu pušu kapacitāti,» stāsta Modris Ozoliņš, konkursa žūrijas komisijas loceklis, RTU rektora vietnieks biznesa attiecību un attīstības jautājumos.

 

Iecerēts, ka panāktā vienošanās veicinās zināšanu pārnesi uzņēmējdarbības vidē, nepieciešamības gadījumā ik gadus izveidojot RBO svarīgu tehnisko un tehnoloģisko, darba drošības un vides pārvaldības risinājumu pieprasījumus izpētei un risinājumu meklējumiem universitātē.