RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

BALTA: zaudējumi par plūdiem Ogrē pārsniegs 50 000 latu

BALTA: zaudējumi par plūdiem Ogrē pārsniegs 50 000 latu
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 19.04.2013. 15:13

Kā liecina Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (RSA Grupa) jaunākā informācija, tad šī gada plūdi un pali klientiem jau radījuši zaudējumus vairāk nekā 50 000 latu apmērā, kas lielākoties saistīti ar plūdiem Ogrē. Līdz šim apdrošinātājs no šī reģiona saņēmis 24 atlīdzību pieteikumus, gatavojoties arī pieteikumu skaita pieaugumam no citām apdraudētajām teritorijām Latvijā.

 

BALTA 17.aprīlī nosūtīja savus ekspertus uz Ogri, lai apsekotu plūdu radītos postījumus un sniegtu operatīvu palīdzību klientiem. BALTA tos klientus, kuru mājokļi plūdos bija stipri cietuši un kuros nebija iespējams uzturēties, izmitināja viesnīcā. Šādu iespēju izmantoja seši klienti, tāpat klientiem tika piedāvāta iespēja izmantot avansa maksājumu par nodarītajiem zaudējumiem.

 

„Pašlaik saņemam zvanus no klientiem Ogrē par ūdens atkāpšanos, tāpēc pašā tuvākajā laikā plānojam doties otrreizējā apskatē un veikt postījumu apmēru apzināšanu. Pašreizējās aplēses liecina, ka līdz šim brīdim plūdu radītie zaudējumi Ogrē pārsniegs 50 000 latu, šī summa noteikti pieaugs. Kopumā visā Latvijā plūdi var sasniegt pat 2010.gada apmērus, kad klientiem atlīdzinājām zaudējumus 230 000 latu vērtībā. Operatīva informācija no Pļaviņām, Daugavpils, Krāslavas, Valmieras, Līvāniem un citām kritiskajām vietām pagaidām nav pieejama, taču paredzam, ka nākamās nedēļas sākumā saņemsim pieteikumus arī no šiem reģioniem,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.