RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Uzstādīts jauns Latvijas rekords – izveidota 1,92 metrus augsta piramīda no siera

Uzstādīts jauns Latvijas rekords –  izveidota 1,92 metrus augsta piramīda no siera
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 31.05.2013. 11:18

Vakar, 30. maijā „Maxima XXX” lielveikalā Rīgā, K.Ulmaņa gatvē 88a tika uzstādīts vēl nebijis Latvijas rekords. Piedaloties „Maxima” galvenajam pavāram Gintam Osim, spēkavīram Raimondam Bergmanim, seriāla „UgunsGrēks” Zentas lomas atveidotājai – aktrisei Regīnai Devītei, kā arī restorāna „Neiburgs” šefpavāram Tomasam Godiņam, tika uzcelta visaugstākā piramīda, kura veidota no 33 siera veidiem. Rekordlielās siera piramīdas augstums – 1,92 metri.

 

Neparastais rekords tika uzstādīts par godu „Siera gardēžu kluba” dienām, kas patlaban norisinās lielākajos „Maxima” veikalos visā Latvijā. Šo dienu laikā tiek ievērojami paplašināts lielveikalu tīkla siera sortiments, savukārt pircējiem piedāvātas īpašas akcijas un siera jaunumu degustācijas „Siera gardēžu kluba” ietvaros.

 

Kā atzīst „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš, rekordu uzstādīšana lielveikalu tīklam jau kļuvusi par raksturīgu tradīciju. „Mūsu veikalos pircēji ik dienas iegādājas 11 tonnas siera, un, atbildot uz augsto pieprasījumu, varam lepoties ar plašu siera produktu sortimentu. Ja ikdienā mūsu veikalos pircējiem ir iespējams izvēlēties no gandrīz 240 siera šķirnēm, tad līdz ar „Siera gardēžu kluba” aktivitātēm esam paplašinājuši sortimentu vēl par aptuveni 50 vienībām – gan Latvijas ražojumiem, gan tādiem īpašiem sieriem kā, piemēram, oriģinālie Mozzarella sieri no Itālijas un dažādi Bulgārijā ražotie sieri Brinza,” stāsta I.Andiņš.

 

Komentējot piramīdas izveides stratēģiju, „Maxima” galvenais pavārs Gints Osis atzina: „Protams, jāņem vērā, ka siera piramīdu no visiem siera veidiem nav iespējams būvēt, jo, piemēram, Mozzarella un citi mīkstie sieri neizturēs citu sieru svaru. Tāpēc rekorda izveidošanā galvenokārt izmantojām dažādus cietos un puscietos sierus, piemēram, sierus Maasdam, Gouda un Trikantālers. Rekords, iespējams, būtu bijis vēl augstāks, taču sieri sava iepakojuma dēļ visai ātri kļuva slideni, tāpēc apstājāmies, kad bijām sasnieguši tieši Raimonda Bergmaņa auguma garumu – 1,92 metrus.”

 

Kopumā rekorda izveidošanai tika izmantoti aptuveni 200 siera rituļi un gabali, kuri kopumā svēra teju pustonnu.

 

Pasākuma laikā siera piramīdas izveidošanas darbus uzraudzīja spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš arī izpalīdzēja ar lielo siera ruļļu celšanu un novietošanu. Rekorda uzstādīšanā ar padomu palīdzēja seriāla „UgunsGrēks” Zentas lomas atveidotāja – Valmieras teātra aktrise Regīna Devīte, kura arī pati ir liela siera cienītāja. Latvijas iedzīvotāju iemīļotā TV varone klātesošajiem pastāstīja, kādi ir viņas iecienītākie sieri un kādus vienkāršus, bet gardus ēdienus no tiem iespējams pagatavot.

 

Kā īpašais viesis siera rekorda uzstādīšanā piedalījās arī populārā Rīgas restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš. Viņš ar klātesošajiem dalījās ar vairākiem siera gatavošanas un pasniegšanas trikiem, kurus apguvis savas pavāra karjeras laikā. „Neiburga” šefpavārs arī vairāk pastāstīja par „Siera gardēžu kluba” jaunumiem – piemēram, kādus garšīgus ēdienus iespējams pagatavot no oriģinālajiem, Itālijā darinātajiem Mozzarella sieriem un Bulgārijā ražotajiem sieriem Brinza. Pasākuma laikā Tomass arī demonstrēja, kā pagatavot gana vienkāršus, bet tajā pašā laikā gardus un skaisti noformētus salātus.

 

„Siera gardēžu kluba” aktivitātes lielākajos „Maxima” veikalos visā Latvijā norisinās jau kopš 23. maija. To laikā pircēji varēs izmantot dažādas atlaides, kā arī degustācijās nogaršot un iegādāties dažādus jaunus siera veidus.