RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

LUKOIL visā Baltijā tirdzniecībā pilnībā ievieš jaunas paaudzes degvielu – ECTO plus

LUKOIL visā Baltijā tirdzniecībā pilnībā ievieš jaunas paaudzes degvielu – ECTO plus
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 12.05.2014. 18:05

Degvielas tirdzniecības uzņēmums “LUKOIL” savās degvielas uzpildes stacijās visā Baltijā šā gada pavasarī tirdzniecībā pilnībā ievieš jauna zīmola benzīnu un dīzeļdegvielu ar daudzfunkcionālām piedevām, kā arī sāk piedāvāt jaunu, būtiski uzlabotu premium klases 95 markas benzīnu –

95 ECTO plus”.

 

Šīs kategorijas degvielu sastāvā esošās daudzfunkcionālās piedevas nodrošina automašīnas dzinēja sistēmas attīrīšanu no nosēdumiem un samazina degvielas patēriņu. “95 ECTO plus” galvenās īpašības ir dzinēja jaudas uzlabošana par 7,5%, degvielas patēriņa samazināšanās vismaz par 5%, daudz efektīvāka automašīnas ātruma uzņemšana, uzsākot braukšanu, kā arī - “95 ECTO plus” pilnībā atbilst pasaulē noteiktajiem apkārtējās vides aizsardzības standartiem.

 

ECTO klases degvielas “”95 ECTO” un “D ECTO” ar daudzfunkcionālajām, dzinēju sistēmas attīrošajām piedevām SIA “LUKoil Baltija R” degvielas uzpildes stacijās klientiem ir pieejamas kopš 2009. gada. Turklāt šīs degvielas ir paredzētas ne tikai jaunām automašīnām, bet arī tām, kuras darbinātas ar iepriekšējo paaudžu degvielām. ECTO klases degvielas automašīnas dzinēju sistēmas sāk attīrīt jau no pirmās lietošanas reizes.

 

Šobrīd pasaulē viens no svarīgākajiem kritērijiem degvielas izvēlē ir tās ekoloģiskais raksturojums un ekonomiskie rādītāji. Tas pats attiecas arī uz automašīnu dzinēju īpašībām. ES direktīvas paredz bioloģiskās izcelsmes degvielas (pārsvarā rapšu sēklu izcelsmes) pievienošanu fosilajai degvielai, kas šobrīd atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam svārstās robežās no 4,5 līdz 15 tilpumprocentiem litrā. Savukārt pasaules tirgū jau ilgstoši tiek lietota fosilā degviela ar biodegvielas piedevu. Protams, ekoloģiskais aspekts šeit tiek ievērots, tomēr šādas bioloģiskās piedevas izmantošana degvielā veicina daudz lielāku nosēdumu veidošanās iespējamību automašīnu dzinēju sistēmās. Savukārt ECTO klases degviela ar dzinēju sistēmas attīrošajām piedevām ievērojami mazina motoru aizsērēšanu gan jaunām, gan arī jau ilgstoši lietotām automašīnām.

 

Varbūt sākotnēji parasts autovadītājs nekādas izmaiņas neizjutīs, taču pirmais pamanāmais pozitīvais signāls būs mazāks degvielas patēriņš – tātad naudas ekonomija.

 

Nākamais faktors noteikti būs retākas vizītes autoservisā ar sūdzībām par motora darbības problēmām, uzsvēra SIA “LUKoil Baltija R” valdes priekšsēdētājs Ignas Jurkonis.

 

“Mēs garantējam saviem klientiem, ka ECTO klases degvielu izmantošana ļaus ietaupīt līdzekļus uz degvielas patēriņa rēķina automašīnām gan ar benzīna, gan dīzeļdegvielas dzinējiem. Turklāt noteikti samazināsies automašīnu dzinēju neplānoto apkopju izdevumi, jo mūsu sadarbības partneri – kompānija ”Afton Chemical”- veica virkni testu reālos ikdienas apstākļos ar ilgstoši lietotu un arī pilnīgu jaunu automašīnu, pārliecinoties, ka ECTO klases degvielas piedevas ikdienā nodrošina labāko aizsardzību jebkura tipa dzinējam. “LUKOIL” sadarbībā ar ”Afton Chemical” pastāvīgi turpina pētīt un analizēt ECTO klases degvielu efektivitāti gan degvielas patēriņa, gan dzinēja tīrības, gan ekoloģisko rādītāju ziņā. Tieši šo pētījumu rezultāts ir jaunākās paaudzes benzīns “95 ECTO plus”, kuru mūsu klientiem sākam piedāvāt šogad. Tā sastāvā esošo daudzfunkcionālo piedevu efektivitāte ir palielināta vairākas reizes. “LUKOIL” plānos ir turpināt jaunās produktu klases spektru,” pauda SIA “LUKoil Baltija R” valdes priekšsēdētājs Ignas Jurkonis.

 

Šobrīd visās trijās Baltijas valstīs “LUKOIL” savās degvielas uzpildes stacijās tirgo ECTO klases degvielas – benzīnu “95 ECTO”, un “95 ECTO plus”, kā arī dīzeļdegvielu “D ECTO”.