RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Latvijas iedzīvotāji ar paziņām Lielbritānijā gada laikā pa telefonu norunā 2,4 gadus

Latvijas iedzīvotāji ar paziņām Lielbritānijā gada laikā pa telefonu norunā 2,4 gadus
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 22.12.2014. 12:26

Kopš Lielbritānija atvērta darba tirgum un desmitiem tūkstoši Latvijas iedzīvotāju devušies labākas dzīves meklējumos uz britu salām, mobilais tālrunis pārliecinoši kļuvis par vienu no galvenajiem veidiem, kā palicēji Latvijā sazinās ar aizbraukušajiem. Katru gadu mobilo sakaru operatora Amigo klienti telefonsarunās ar tuviniekiem ārzemēs pavada 21 361 stundas jeb 890 dienas, jeb 2,4 gadus.

 

Lielbritānija nemainīgi ir viens no diviem populārākajiem starptautisko zvanu galamērķiem Amigo īpašā pieslēguma Zemcenu tarifs ārzemēm klientu vidū. Ik gadu sarunās ar tuviniekiem britu salās pieslēguma lietotāji pavada vairāk nekā miljonu minūšu. Ja visus vienā gadā veiktos zvanus savienotu nepārtrauktā sarunā, tā ilgtu gandrīz divarpus gadu.

 

“Attālums cilvēkus atsvešina, tādēļ ekonomisko apstākļu dēļ šķirtās Latvijas ģimenes meklē veidus, kā ikdienā uzturēt saikni ar peļņā aizbraukušajiem tuviniekiem, kā sajust viņu klātbūtni savā dzīvē, pat ja viņus šķir vairāki tūkstoši kilometru. Neraugoties uz dažādu interneta saziņas veidu pieejamību, viens no uzticamākajiem līdzekļiem joprojām ir telefons. Visaktīvākā sazvanīšanās vērojama gada otrajā pusē un īpaši nogalē, tuvojoties gadu mijas svētkiem. Tumšajos vakaros ilgas pēc tuviniekiem kļūst spēcīgākas, un arī ārzemēs dzīvojošie biežāk gaida zvanu no mājām, jo piezvanīt no šejienes ir lētāk,” iespaidīgo zvanu apjomu skaidro Amigo vadītājs Artūrs Freimanis.

 

Populārāks zvanītāju galamērķis par Lielbritāniju ir tikai Krievija – visi viena gada zvani uz austrumu kaimiņvalsti aizņemtu teju 1500 dienas jeb aptuveni četrus gadus.

 

Amigo Zemcenu tarifs ārzemēm ļauj tā lietotājiem zvanīt uz jebkurā pasaules valstī reģistrētu numuru, par vienu sarunas minūti maksājot tikai 13 centus.