RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Starptautiskās konferences uzmanības centrā būs e-prasmju nozīme jaunu darba vietu radīšanā

Starptautiskās konferences uzmanības centrā būs e-prasmju nozīme jaunu darba vietu radīšanā
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 28.02.2015. 22:20

Starptautiskajā konferencē "eSkills for Jobs 2015", kura Rīgā norisināsies Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (Latvijas prezidentūra) ietvaros, īpašu uzmanību plānots pievērst digitālo un vadīšanas prasmju nozīmei jaunas uzņēmējdarbības uzsākšanai, kā arī e-prasmju nozīmei nodarbinātības veicināšanai.

 

Konferences pirmajā paneļdiskusijas sesijā "DIGITAL TRANSFORMATION OF THE ECONOMY" eksperti iepazīstinās ar starptautisku pieredzi uzņēmējdarbības uzsākšanā, kā arī diskutēs par priekšnoteikumiem tās sekmīgai attīstīšanai. Plānots pievērsties arī prasmēm un nosacījumiem, kas ļaus uzņēmumiem nākotnē attīstīties ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā.

 

Digitālās uzņēmējdarbības attīstībai veltīto sesiju vadīs Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektors un žurnālists Kaspars Rūklis. Ar savu pieredzi tajā dalīsies Eiropas Komisijas (EK) Digitālās attīstības nodaļas IKT vienības vadītājs Maikls Katinats (Michael Catinat), Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVTRC) komercdirektors Mihails Galuška, strauju izaugsmi piedzīvojušā iesācējuzņēmuma "FacilityLive" dibinātājs un vadītājs Žanpjero Lotito (Gianpiero Lotito), IT kompānijas "Tilde" padomes priekšsēdētājs Dr. Andrejs Vasiļjevs, kā arī "Connection Codes" līdzdibinātājs Kristaps Banga un "TechHub Riga" līdzdibinātājs, audio tehnoloģiju kompānijas "Real Sound Lab" līdzdibinātājs un vadītājs Viesturs Sosārs.

 

Konferences sesijā "THE IMPACT OF ICT ON EMPLOYMENT" runātāji pievērsīsies IKT nozīmei nodarbinātības paaugstināšanā. Vairāki uzņēmumi dalīsies savā veiksmīgas attīstības pieredzē, kā arī analizēs potenciālās jaunās darbavietas, kuras varētu rasties pateicoties digitālajai attīstībai. Tāpat īpašu vērību eksperti pievērsīs jauniešu nodarbinātībai un iespējām pilnībā izmantot e-prasmju potenciālu veiksmīgas karjeras veidošanā.

 

Šajā digitālās ēras izglītībai un nodarbinātībai adresētajā diskusijā vadību uzņemsies Beļģijā esošā izglītības un nodarbinātības iesācējuzņēmuma "YouRock Online Ltd" dibinātājs un vadītājs Jans Klifords (Ian Clifford). Ar savu redzējumu un praktiskiem ieteikumiem uzstāsies Swedbank" Baltijas Klientu apkalpošanas kanālu kompetences centra vadītājs Ģirts Bērziņš, IT drošības institūcijas CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina, "LMT" Korporatīvo klientu nodaļas vadītājs Edgars Grandāns, "Nestlé" Starptautisko attiecību vadītāja Ariana Rastauskaite, "Cisco Systems" Eiropas Korporatīvo attiecību vadītājs Kerols Nīvalds (Karol Kniewald), kā arī Labklājības ministrijas un EK pārstāvji.

 

"Digitālās telpas straujā attīstība pozitīvi ietekmē ne tikai katra e-prasmīga indivīda ikdienu, bet arī uzņēmējdarbības vidi kopumā - radot būtiskus priekšnosacījumus dažādu jaunu biznesa virzienu un pakalpojumu radīšanā un sniegšanā patērētājiem. Tā, piemēram, kā biznesa virziens attīstās tālmācība, jo piedāvā studiju procesu attālināti jeb neklātienē. Interese gan Latvijas, gan ārzemju augstskolās par e-studijām pieaug, kam galvenais iemesls ir iespēja mācīties sev izdevīgā laikā un vietā, izvēlēties sev individuālu mācību tempu un pieeja digitālajai mācību materiālu bāzei vienuviet," stāsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente (LIKTA) Signe Bāliņa.

 

Konferences laikā visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt interaktīvo izstādi "Tools and solutions for e-Skills development", kurā piedalīsies vieni no vadošajiem Latvijas IKT nozares uzņēmumiem, piemēram, "Accenture Latvia", SIA "Infinitum 8", AS "Datorzinību centrs", SIA "Baltijas Datoru Akadēmija" , prezentējot e-risinājumus, kuri palīdz attīstīt e-prasmes.

 

Kā ziņots, "eSkills for Jobs 2015" konference notiks 2015.gada 13.martā Rīgā, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros. Tā pulcēs ap 250 starptautiska mēroga informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļu, e-prasmju politikas veidotāju, nozares uzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvju, lai diskutētu par e-prasmju nozīmi darba tirgū un IKT lomu globālās ekonomikas attīstībā. Konferences laikā svinīgi tiks atklāta Eiropas Komisijas (EK) informatīvā kampaņa "e-Skills for Jobs 2015".

 

Latvijā konferences koordinatori ir LIKTA sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu. Konferences partneris ir EK. Galvenie atbalstītāji – "CISCO", "Microsoft", tehnoloģiskais partneris "Latvijas Mobilais Telefons", bet galvenie organizatori ir Eiropas skolu sadarbības tīkls (European Schoolnet) un "Digital Europe".

 

Konference un izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Plašāku informāciju par konferences programmu var aplūkot konferences mājaslapā - http://eskillsforjobs.lv/programme/.