RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

SIA „Drukātava” modernizācijā ieguldījusi vairāk kā 200 tūkstošus eiro

SIA „Drukātava” modernizācijā ieguldījusi vairāk kā 200 tūkstošus eiro
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 22.09.2015. 08:41

Grāmatu un mainīgās informācijas drukas uzņēmums SIA “Drukātava”, ieguldot vairāk kā 200 tūkstošus eiro, ir modernizējis un paplašinājis savu iekārtu klāstu, tādējādi klientiem piedāvājot virkni grāmatu pēcapstrādes tehnoloģiju, kas ļaus izgatavot arvien ekskluzīvākus un krāšņākus izdevumus, kā arī palielināt ražošanas apjomus jau pierastajā – grāmatu druka pēc pieprasījumam - biznesa segmentā.

 

„Iegādājot modernu grāmatu iesiešanas mašīnu, kā arī cieto vāku sējumu izgatavošanas līniju, mūsu mērķis ir izgatavot krāšņus izdevumus, ko spēs novērtēt ikviens kvalitatīvu grāmatu cienītājs. Nav noslēpums, ka pēdējās desmitgadēs Latvijā izdoto ekskluzīvo grāmatu   izmaksas bija ārkārtīgi augstas mazo tirāžu dēļ. Taču, drukājot šos izdevumus digitālajā tehnoloģijā, mums ir iespēja par samērīgām izmaksām izgatavot arī dažus desmitus vai pat vienu grāmatas eksemplāru, ko nebūs kauns dāvināt tiem, kas spēj novērtēt patiesi kvalitatīvi veiktu drukas darbu”, norāda SIA „Drukātava” valdes loceklis Valdis Jirgens.

 

Līdz ar jauno iekārtu uzstādīšanu SIA „Drukātava” turpinās darboties arī līdz šim pierastajā biznesa nišā – kvalitatīvu grāmatu drukāšana pēc pieprasījuma. Lai attīstītu šo segmentu, uzņēmums ir iegādājies vēl vienu printeri OCE VarioPrint 6160 Ultra+, kas ļaus palielināt ražošanas apjomus un apmierināt augošo pieprasījumu pēc šāda pakalpojuma no Skandināvijas valstu puses. „Droši varam apgalvot, ka digitālajā grāmatu drukā esam apsteiguši skandināvus gan kvalitātes, gan pasūtījumu izpildes ātruma ziņā. Turklāt arvien vairāk pasūtītāju novērtē, ka varam nodrukāt papildus grāmatas jebkurā laikā par to pašu viena eksemplāra cenu, tādējādi piemērojoties katra izdevuma pārdošanas apjomiem. Līdz ar to grāmatu izdevējiem nav riska, ka visi eksemplāri netiks pārdoti vai tirāža būs par mazu, lai apmierinātu pieprasījumu”, uz digitālās tehnoloģijas priekšrocībām norāda V. Jirgens.