RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Sabiedriskā transporta šoferi un Rīgas satiksme aicina: Būsim pieklājīgi!

Sabiedriskā transporta šoferi un Rīgas satiksme aicina: Būsim pieklājīgi!
Foto: Facebook
Kaspars Ūdris · 09.05.2013. 07:21

Rīgas satiksme uzsāk kampaņu Būsim pieklājīgi! Tās mērķis ir pievērst satiksmes dalībnieku uzmanību savstarpējai sapratnei uz ceļa un veicināt pieklājību, vienam transporta līdzeklim palaižot otru.

 

Kampaņa Būsim pieklājīgi!, kuru Rīgas satiksme organizē sadarbībā ar CSDD un Pilsētas līnijām, sastāvēs no divām daļām. Sākotnēji uz transporta līdzekļu aizmugurējām daļām tiks izvietotas lielformāta uzlīmes, kas aicinās būt pieklājīgiem uz ceļa. Savukārt, uzlīmes, kas pasaka paldies vadītājam par palaišanu un brīdina velosipēda vadītāju par bīstamību apsteigt sabiedriskā transporta līdzekli pa labo pusi, paliks uz sabiedriskā transporta aizmugurējās daļas arī pēc kampaņas beigām.

 

Rīgas satiksme katru dienu autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos pasažieru apkalpošanai norīko turpat vai 1000 sabiedriskā transporta vienības, tādēļ kampaņas ietvaros Rīgas satiksme īpašu uzmanību pieklājības normu ievērošanas skaidrošanā veltīs tieši sabiedriskā transporta vadītājiem.

 

Lielākā daļa sabiedriskā transporta savus reisus veic pa koplietošanas ceļiem, kurus diendienā ir jādala ar citiem transporta veidiem. Lai gan ceļu satiksmes noteikumi nosaka prioritāti sabiedriskajam transportam izbraucot no pieturvietām, daudz lielāks efekts ir tad, ja tas tiek izdarīts ar vēlmi būt pieklājīgam un pasakot Paldies.

 

Rīgas satiksme katru mēnesi pārvadā turpat vai 12 miljonus pasažieru. Lai gan savstarpējā pieklājība pamatā veidojas starp diviem transporta līdzekļa vadītājiem, palaižot sabiedrisko transportu izbraukt no pieturvietas vai pārkārtoties citā joslā, palīdzēts tiek arī pasažieriem, kuri atrodas transporta līdzeklī, jo pieklājīgas braukšanas rezultātā pasažieri var laicīgi sasniegt savu galamērķi. Vienlaikus raitāk pilsētā notiek arī ceļu satiksme.

 

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos twitter, facebook, draugiem.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.