RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Atbalstām zemāku PVN likmi atsevišķām pārtikas produktu grupām

Atbalstām zemāku PVN likmi atsevišķām pārtikas produktu grupām
Foto: LETA.
KRUSTTEVS.COM · 11.06.2012. 00:32

A/S „Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa – par ideju samazināt PVN likmi pārtikas produktiem līdz 12%.

 

 

- Virkne pārtikas ražotāju un tirgotāju izteikuši atbalstu idejai samazināt PVN likmi pārtikas produktiem līdz 12%. Vai Jūsu uzņēmums būtu principiāli par šādu soli vai pret un kādēļ?

 

Mums, A/S „Rīgas piena kombināts” (RPK) rūp mūsu patērētāju labklājība un spēja atļauties kvalitatīvus piena produktus par pieejamu cenu. Tādējādi, protams, RPK atbalsta ideju samazināt PVN likmi par 10% - no 22% uz 12%.

 

- Vai, jūsuprāt, 12% PVN likme būtu piemērojama tikai piena produktiem vai arī citām pirmās nepieciešamības precēm?

 

Jā, uzskatām, ka pazeminātā PVN likme jāpiemēro ne tikai piena produktiem, bet arī tādiem pārtikas produktiem, kā svaigai gaļai, maizei, svaigiem augļiem un dārzeņiem. Šāds PVN likmes samazinājums ietekmētu produktu gala cenu, dodot pienesumu kā tautsaimniecībai, tā ikvienam iedzīvotājam, kurš varēs atļauties vairāk un labākus Latvijā ražotus produktus, reizē veicinot patēriņa pieaugumu.

 

- Vai varat minēt aptuvenas aplēses, procentuāli par kādu daļu pazeminātās likmes ieviešanas gadījumā varētu samazināties piena produktu cena veikalu plauktos?

 

Par visiem produktiem varētu būtu grūti prognozēt, taču litra piena cena veikala plauktā saruktu aptuveni par pieciem santīmiem.