RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Nosaukti IKT gada balvas "Platīna pele 2013" finālisti

Nosaukti IKT gada balvas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 27.11.2013. 10:56

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvas "Platīna pele 2013" žūrija ir izraudzījusies deviņus pretendentus, trīs no kuriem 5. decembrī kļūs par šīs prestižās godalgas īpašniekiem. Balvai tika iesniegts rekordliels pieteikumu (54) skaits – nominācijās "E-pakalpojumi", "E-biznesa risinājumi un inovācijas" un "Labākais E-skolotājs", katrā no tām uz finālu virzot trīs labākos darbus.

 

Finālisti nominācijā „E-pakalpojumi”

 

Datu vizualizācijas aplikācija „Infogr.am”; pakalpojuma sniedzējs un izstrādātājs: SIA „Infogram”.

 

Vienkāršotā gada ienākumu deklarācijas aizpildīšana Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS); pakalpojuma sniedzējs: Valsts ieņēmumu dienests; izstrādātājs: AS „Exigen Services Latvia”.

 

Videokonferenču ieviešana Latvijas tiesu sistēmā; pasūtītājs: Tiesu administrācija; izstrādātājs: SIA „Lattelecom”.

 

Finālisti nominācijā „E-biznesa risinājumi un inovācijas”

 

„Swedbank” uzņēmumu tīkls „Business Network”; pasūtītājs: AS „Swedbank”; izstrādātājs: „Inspired Digital” (SIA „Inspired”).

 

Jelgavas pilsētas skolēnu un iedzīvotāju daudzfunkcionāla, personalizēta bezkontaktu karte (E-karte); pasūtītājs: SIA „Jelgavas Autobusu parks”; galvenais izstrādātājs: AS „SEB banka”.

 

Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācijas sistēmas izstrāde un ieviešana; pasūtītājs: Tiesu administrācija; izstrādātājs: SIA „FMS”.

 

Finālisti Nominācijā „Labākais E-skolotājs”

 

Laura Katkeviča, Liepājas Raiņa 6.vidusskolas angļu valodas skolotāja, kreatīvās angļu valodas skolotāja, un Roberts Rožkalns, direktora vietnieks izglītības jomā (multimediju speciālists), kreatīvās angļu valodas skolotājs, informātikas skolotājs.

 

Ingrīda Ļuļa, SIA „Baltijas Datoru akadēmija”, „Lattelecom” projekta „Pieslēdzies, Latvija!” mācību organizēšanas un koordinācijas vadītāja.

 

Artis Beķeris, Jaunpiebalgas vidusskolas direktora vietnieks informātikas jomā, skolotājs.

 

Balva kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē - LIKTA šāgada konferencē tās ieguvēji tiks sumināti jau septīto reizi. "Platīna pele" mērķis ir celt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares prestižu, informēt sabiedrību par Latvijas iespējām IKT attīstībā, apzinot un cildinot pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos e-pakalpojumus, e-biznesa risinājumus un inovācijas, kā arī informēt par tiem biznesa vidi un sabiedrību Latvijā un ārvalstīs. Tāpat šī balva godina cilvēkus, kuri veicina informācijas sabiedrības attīstību vietējā vai nacionālā mērogā - informātikas skolotājus, e-prasmju pasniedzējus vai citus cilvēkus par viņu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā.

 

"Sīvā konkurence kategorijā „E-pakalpojumi”, kur balvai šogad tika iesniegti 26 pieteikumi, apliecina veiksmīgu e-pārvaldes attīstību Latvijā un arvien jaunu pakalpojumu izstrādi e-vidē, atvieglojot iedzīvotāju saskarsmi ar publisko sektoru un uzlabojot iespējas uzņēmējdarbībai. Esam gandarīti par tik pārliecinošu IT nozares sniegumu un tās ieguldījumu informācijas sabiedrības veidošanā," uzsver Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

 

„Mūsdienu pasaulē pastāvēs tas, kurš būs konkurētspējīgs digitālajā ekonomikā. Globālo IT gigantu inovācijas nepazīst valstu robežas un liek mums domāt – kas ir Latvijas inovācija un mūsu niša? Prieks, ka šogad „Platīna pelei” iesniegts rekordliels skaits inovatīvu projektu – tas apliecina Latvijas uzņēmēju spēju radīt mūsdienīgus IKT risinājumus, kas veicina nozares konkurētspēju Eiropas un globālā līmenī,” norāda „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

 

Projektu un pretendentu vērtēšanu veica neatkarīga un kompetenta žūrija - LIKTA prezidente Signe Bāliņa, asociācijas viceprezidente Māra Jākobsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, VARAM valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Arnis Daugulis, žurnālists un blogeris Juris Kaža, jauno tehnoloģiju uzņēmumu inkubatora "TechHub Riga" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

 

Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares gadskārtējā pasākumā - LIKTA 15. konferencē šāgada 5.decembrī. Konferences galvenais partneris ir SIA "Lattelecom", tās partneri - VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", AS "Swedbank", SIA "Tieto Latvia" un SIA "ZZ Dats". Informatīvie partneri - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, ziņu aģentūras LETA biznesa portāls "Nozare.lv", laikraksts "Dienas Bizness", LTV raidījums "Nākotnes parks". Konferences tiešraidi nodrošinās viena no lielākajām multimediju platformām Latvijā „Mix Media Group”.

 

Par LIKTA

 

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) - profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 220 biedrus - nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas. Plašāka informācija: www.likta.lv.