RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

SORAINEN iegūst prestižo „Baltijas gada juridiskā konsultanta” titulu

SORAINEN iegūst prestižo „Baltijas gada juridiskā konsultanta” titulu
Foto: sorainen.com
KRUSTTEVS.COM · 14.12.2012. 08:16

2012.gada 12.decembrī SORAINEN saņēma titulu „Baltijas gada juridiskais konsultants 2012”, ko piešķir The Financial Times & Mergermarket. Londonā notiekošās Eiropas M&A balvas (European M&A Awards) pasniegšanas ceremonijas mērķis ir apbalvot vadošos advokātu birojus un finanšu konsultantus M&A (uzņēmumu apvienošanas un iegādes) jomā Eiropā. Šī ir otrā reize, kad SORAINEN tiek pagodināts ar šo prestižo starptautisko atzinību.

 

SORAINEN saņēma apbalvojumu par ieguldījumu pēdējā laika vissarežģītākajos pārrobežu darījumos Baltijas valstīs 2011.-2012.gadu periodā, ieskaitot Fortum stratēģisko darījumu, kurā par EUR 200 miljoniem (aptuveni LVL 140,5 miljoniem) tika pārdots Fortum Energiaratkaisut un Fortum Termest (lielākais darījums Baltijā šajā periodā), un Sanoma kiosku un preses izdevumu izplatīšanas biznesu pārdošanas darījumu trijās Baltijas valstīs par kopējo vērtību aptuveni EUR 140 miljoni (aptuveni LVL 98 miljoni) (otrais lielākais Baltijas darījums šajā periodā). Citu nozīmīgu darījumu starpā bija Ingman Ice Cream iegāde Unilever īpašumā Baltijas valstīs un Baltkrievijā, Pohjola grupas un Heidelberg Baltijas mēroga pārrobežu apvienošana, kā arī Chevron stratēģiskās investīcijas, iegādājoties izpētes sabiedrību Lietuvā.

 

„Neskatoties uz nelielu pieklusumu Baltijas M&A sfērā, 2012.gadā tomēr netrūka inovatīvu un interesantu darījumu.  Ar lepnumu varu teikt, ka klienti mūsu komandas sniegumu ir atzinīgi novērtējuši, un mēs esam iepriecināti, ka tas ir pamanīts un atzīts starptautiskā līmenī,” norāda Toomas Prangli, SORAINEN reģionālās M&A un privātā kapitāla prakses grupas vadītājs.

 

The Financial Times & Mergermarket jau sesto reizi organizē ikgadējo Eiropas M&A balvas pasniegšanu, tomēr šī ir tikai trešā reize, kad tiek izvēlēti arī Baltijas reģiona līderi.

 

Uzvarētāji tiek noskaidroti unikālā trīs posmu atlases procedūrā, kas nodrošina pamatotu izvēli, ietverot gan empīriskus datus, gan neatkarīgu ekspertu viedokļus. Tiesnešu kolēģijā ir The Financial Times, Mergermarket, lielāko privātā kapitāla fondu un starptautisku advokātu biroju vadošie pārstāvji, kas vērtē pārrobežu darījumu stratēģisko vērtību, sarežģītību un inovācijas aspektus.