RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Latvijā darbu uzsācis ikdienas restorānu tīkls FORTAS

Latvijā darbu uzsācis ikdienas restorānu tīkls FORTAS
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.02.2013. 21:35

Investējot 250 tūkstošus eiro un radot 25 jaunas darbavietas, Vecrīgā, Aspazijas bulvārī 32 atvēries pirmais lietuviešu zīmola ikdienas restorāns FORTAS. 

 

„Profesionāla apkalpošana, izsmalcināta ēdienkarte, kurā iekļauti ēdieni no dažādu pasaules valstu virtuvēm, izmantoti tikai ekoloģiski tīri produkti, nekādu Ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) vai saldēto pusfabrikātu, kā arī demokrātiskas cenas – tās ir galvenās atšķirības ikdienas restorāna darbībā. FORTAS restorāna koncepcija – piedāvāt klientam pašu labāko, bet nelikt par to pārmaksāt. Ne velti FORTAS pozicionē sevi kā restorānu, kurā ieturēt maltītes katru dienu, FORTAS -- ikdienas restorāns,” stāsta restorānu grupas FORTAS mārketinga direktors Kestutis Markevičus. Pēc viņa teiktā, nav izslēgts, ka nākotnē FORTAS restorānu tīkls Latvijā paplašināsies.

 

FORTAS restorānu tīkla dzimtene ir Lietuvā, kur 1996. gadā tika atvērts pirmais restorāns. Šobrīd šajā restorānu tīklā darbojas jau 14 restorāni Lietuvā, kaimiņvalstī sniedzot darbu 350 cilvēkiem.

 

FORTAS restorānu tīkam ienākot Latvijā, prognozējams, ka daudzu iedzīvotāju ikdienas ēšanas paradumos aizsāksies jaunas tradīcijas. Beidzot Vecrīga kā patīkama pusdienošanas un vakariņošanas vieta atdzīvosies arī vietējiem iedzīvotājiem! FORTAS koncepcija – parūpēties, lai klienti restorānā vēlas atgriezties atkal un atkal. Tas ir katras dienas restorāns, kurš piedāvā ēdienus no ekoloģiskiem produktiem. „Lai klientiem piedāvātu labāko, sadarbojamies ar zemnieku saimniecībām, kuras audzē ekoloģiski sertificētu produkciju. FORTAS ēdienkartē neatradīsiet produktus, kuru sastāvā būtu ģenētiski modificētu organismu (ĢMO). Tāpat mūsu šefpavāra tabu ir gatavot ēdienus no saldētas vai jau pusgatavas produkcijas. Pilnīgi viss, ko pasniedzam saviem klientiem, FORTAS virtuvē tiek gatavots no paša sākuma līdz beigām,” ar priekšrocībām iepazīstina FORTAS ikdienas restorāna Rīgā direktore Martina Korzāne.

 

FORTAS šefpavārs iedvesmu smēlies dažādu pasaules valstu virtuvēs, kombinējot savā starpā izsmalcinātākās un iecienītākās receptes no Itālijas, Spānijas, Francijas un daudzām citām pasaules valstīm. Liela uzmanība pievērsta arī vīnu kartei. Turklāt FORTAS saviem klientiem piedāvā labi pārbaudītas tradīcijas, kas ļoti iepatikušās klientiem Lietuvā – katru mēnesi ir īpašais ēdienu piedāvājums, ļaujot apmeklētājiem līdz sirds dziļumiem iepazīt konkrētās valsts virtuvi. Piemēram, janvāris bija veltīts kanādiešu virtuvei, februāris – Argentīnai. „Tas ir veids, kā klientus varam aizvest eksotiskos vēderbaudas ceļojumos, caur garšas kārpiņām pamodinot atmiņas no jau notikušiem vai vēl tikai plānotiem ceļojumiem,” tā Martina Korzāne.

 

Vidējās cenas FORTAS ēdienkartē ir no Ls 1,40 līdz Ls 8. Viens no populārākajiem šī brīža pieprasījumiem FORTAS Latvijas virtuvē – piparu steiks.