RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Korejā interese par sporta augsto tehnoloģiju ražotāju jaunradīto produktu no Latvijas

Korejā interese par sporta augsto tehnoloģiju ražotāju jaunradīto produktu no Latvijas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 02.12.2015. 12:54

SIA "PlayGineering Systems", uzņēmums, kas darbojas augsto tehnoloģiju jomā, piedāvājot video analītikas un optikas risinājumus profesionālajam sportam, novembra izskaņā noslēdzis vienošanos ar Korejas Hokeja Asociāciju par video analītikas sistēmas uzstādīšanu divās hokeja hallēs.

 

"Korejā esam parakstījuši līgumu ar partnerkompāniju un piedalījušies Latvijas vēstniecības atklāšanā Korejā. Panācām arī vienošanos ar Korejas Hokeja Asociāciju par uzstādīšanu divās hallēs un tas ir tikai sākums! Jau pašlaik interese un pasūtījumu apjoms arī no citām valstīm liecina, ka 2016.gadā pasaulē uzstādīsim vairāk sistēmu nekā visos iepriekšējos darbības gados kopā, pateicoties tieši jaunajai funkcionalitātei.

 

Vēl esot Latvijā veicām labu sagatavošanās darbu, kā rezultātā Korejā 4 dienu laikā esam proaktīvi tikušies ar vairāk kā 20 svarīgiem cilvēkiem, kas ļoti palīdzējis sasniegt šo rezultātu. Milzīgs paldies par palīdzību un izveidotajiem kontaktiem jāsaka Oļegam Iļģim no Latvijas vēstniecības Korejas Republikā. Vienlaikus aktīvi strādājam, lai organizētu jaunos pasūtījumus arī uz Kazahstānu, Čehiju, Vāciju un citām valstīm. Ļoti aktīvi un skurpulozi turpinām jauno produktu izstrādi. Mūsu tehniskā komanda ir vienkārši lieliska,” par paveikto Korejā stāsta SIA "PlayGineering Systems" līdzdibinātājs un izpilddirektors Ričards Fomrats.

 

SIA “PlayGineering Systems” profesionālā sporta tirgū šobrīd piesaka jaunas paaudzes video analītikas risinājumu, kas nodrošina loģisku pēctecību jau esošajai, pašu izstrādātajai video tiesnešu sistēmai, kas veiksmīgi ieguvusi klientus gan Eiropā, gan Krievijas tirgū. Jaunradītais produkts sniedz iespēju profesionālā sporta komandām, federācijām un līgām nodrošināt godīgu spēli, gūt papildus ieņēmumus, palielināt skatītāju skaitu, piesaistīt sponsorus, samazināt izdevumus un nodrošināt iepriekš nebijušas multimediju iespējas. Šo produktu novērtēs komandu vadība, treneri, mārketinga un finanšu direktori, kā arī tiesneši dažādos sporta veidos. SIA “PlayGineering Systems” piedāvā augstās tehnoloģijas, kas iepriekš bijušas pieejamas tikai pasaules bagātākajām līgām un komandām, taču jaunā sistēma, pateicoties jaunradītai inovācijai, būs pieejama gandrīz jebkura līmeņa komandas un līgas budžetam. Produktam jau ir reģistrēts viens starptautisks patents un vēl viens ir reģistrācijas procesā.

SIA "PlayGineering Systems" ar “Zaļo tehnoloģiju inkubatora” atbalstu izstrādā un ievieš tirgū jaunu, inovatīvu un pasaulē unikālu produktu – vienotu video analītikas un multimediju sistēmu, kas risina sporta nozares aktuālās vajadzības un būtiski samazina resursu patēriņu. Spēlētāju izsekošana video attēlā, spēles filmēšana ar pilnībā automatizētu kameru kontroli bez operatoriem, reālā laika spēles analītikas dati, reālā laika video apstrāde un miksēšana ir tikai dažas no jaunā produkta funkcijām, kas pieejamas apstrādājot vienlaikus pat 16 kameru plūsmu līdz pat 4K UHD izšķirtspējā.

 

“Zaļo tehnoloģiju inkubators” darbojas sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas (SIVA) nodibinātā SIA “Green Industry Innovation Center“ atbalstu, kas darbojas Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas paspārnē.

 

“Projekts “Zaļo tehnoloģiju inkubators” (Līg.nr. DL-2014/9) tiek atbalstīts Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā” ietvaros.”