RezervesDALAS24.lv

Sekss / Attiecības

SIEVIETES PRET MUMS IR SKARBAS: Vīrieši kā suga izmirs pēc 5 miljoniem gadu

SIEVIETES PRET MUMS IR SKARBAS: Vīrieši kā suga izmirs pēc 5 miljoniem gadu
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
Kaspars Ūdris · 04.04.2013. 21:43

Kāda austrāliešu zinātniece apgalvo, ka vīrieši kā suga izmiršot pēc pieciem miljoniem gadu!

 

Austrāliešu zinātniece Dženija Greivsa apgalvo, ka dzimumu cīņā zaudēs vīrieši, kuri arī pavisam izzudīs apmēram pēc pieciem miljoniem gadu, ziņo portāls TVNET .

 

Zinātnieces pētījumos noskaidrots, ka sievietes X hromosoma satur vairāk nekā 1000 gēnu. Kā zināms, sievietei šādas hromosomas ir divas - XX. Vīrišķā Y hromosoma sākotnēji saturēja tikpat daudz gēnu kā sievišķā X hromosoma.

 

Taču simts miljonos gadu tā lēnām iznīka, atstājot vien mazāk nekā 100 gēnu.

 

Viens no tiem ir SRY gēns, kas atbild par pēcnācēja dzimumu.

 

Ja vienā no sievietes X hromosomu gēniem ir kāds defekts, to kompensē tā paša gēna normālā versija otrajā hromosomā. Pastāv pavisam niecīga varbūtība, ka abās hromosomās būs gēni ar defektiem. Savukārt vīriešiem šādu rezervju nav, jo X hromosoma satur 1098 gēnus, kamēr Y hromosoma — tikai 78 gēnus, turklāt tikai daļai no tiem ir kopijas X hromosomā. Tādējādi sievietēm ir vismaz par 1000 gēniem vairāk nekā vīriešiem, kas padara viņas izturīgākas pret slimībām.

 

Greivsa uzskata, ka tieši šis fakts liek prognozēt vīrišķā dzimuma izmiršanu: «Tā ir ļoti slikta ziņa vīriešiem. Tiesa, labā ir tāda, ka tas notiks ļoti ilgi un lēni - pēc pieciem miljoniem gadu!»

 

Protams, zinātnieces versijai ir pretinieki un kritiķi, kuri uzskata, ka pēc 5 miljoniem gadu medicīna sen jau būs labojusi šo trūkumu.

 

Citi skeptiķi saka, ka pēc tik ilga laika jau sen pasaulē būs cita veida cilvēki un tādi, kādus mēs redzam šodien, jau sen būs izmiruši!