RezervesDALAS24.lv

Smalkais stils / Smalkais stils

Prezidents Bērziņš runā kā kolhoznieks un netic, ka Latvijā ir nabadzība

Prezidents Bērziņš runā kā kolhoznieks un netic, ka Latvijā ir nabadzība
05.11.2012. 08:20 ·
« Atpakaļ pie raksta

njaaa

05.11.2012. 08:33

...skumji, bet fakts......viņš nespēj to saredzēt, jo pie tautas nav bijis. Lai aiziet uz Sociālo dienestu un apskatās kāds rindas, lai aizbrauc uz mazpilsētām, lai aiziet uz kādu pensionāru biedrību un aprunājas padušam ar cilvēkiem.....bet es neticu, ka viņš tādarīs un arī neticu, ka citu spēs teikt, jo viņš nespēj iejusties citu ādā.....pārāk bagāts. Esmu bijusi godprātīga pilsone visus šos gadus, bet vairāk uz vēlēšanām neiešu.....

Vienotības "veiksmes stāsts"

05.11.2012. 09:05

Pagājušā gada rudenī Mihails Hazans publicēja savus apsvērumus par to, cik cilvēku izbraukuši, un tie nesaskanēja ar Statistikas pārvaldes apsvērumiem. Viņš bija aprēķinājis, ka starp 2000. un 2010. gadu no Latvijas izbraukuši ap 200 tūkstošiem iedzīvotāju. Tas ir ap 10%. Tautas skaitīšana to apstiprināja. Kļuva skaidrs, ka jautājums par emigrāciju ir kļuvis ļoti akūts. Otrs aspekts. Nodarbinātības pētnieki konstatēja, ka drīzumā varētu pietrūkt kompetenta darbaspēka. Tad Nacionālais attīstības plāns, kurā runāts par ekonomisko izrāvienu, tiktu bremzēts. Ja ne apdraudēts.

zzz

05.11.2012. 09:05

Kauns. Es strādāju par 144 LS mēnesī.,un Latvijā nav nabadzības.

Andis

05.11.2012. 09:36

Lai berzins izbrauc no savas rezidences un paskatas ka cilveki dzivo laukos. manas acis sis cilveks nekad vairs nebus prezidents,bet gan viens no tiem oligarhiem lidzigs LEMBIM un sleserieem ... tie kuri dzivodami augstakajos plaktos neredz nabadzibu un postu latvijas laukos,ka ari pilsetas dzivojosie knapi spej samaksat komunalos pakalpojumus,kur nu vel partiku nopirkt.. Tautai sads prezidents nav vajadzigs. Berzin pamejgini iztikt ar to ko pelna vidusmera latvietis un tad izdari secinajumus!

slims prezidents

05.11.2012. 09:38

No sākuma, bērna klārbūtnē, sola pa purnu, tad vēl šis... vai nešķiet, ka mums ir 2. Brežņevs?

Jums čaļi

05.11.2012. 09:41

Ko, čaļi ,pa muti sen neesat dabuujushi!!!?

džeks

05.11.2012. 09:44

Visu laiku glupākais prezidents.

Elita

05.11.2012. 09:48

Godigi, man ir kauns, ka es esmu latviete. Kapec? - Tapec, jo Latvijas prezidents tomer pasaule rada iespaidu par so valsti. Man ir kauns par musu prezidentu! Neredz talak par savu degungalu, dzivo sava pasaule. Vakar skatoties "Neka Personiga" tik tiesam radas dusmas uz vinu. Vins savu pensiju ir pelnijis -4000ls menesi, jo ir stadajis, bet tatad sanak, ka sabiedribas dala kura ir stradajusi daudz reiz smagak nav pelnijusi attiecigi ari pavarit savas vecumdienas, dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi?

cepums

05.11.2012. 09:50

ja Tev Andri viss ir kārtībā, tas nenozīmē, ka citi arī dzīvo pārtikuši. Diemžēl aina ir pilnīgi pretēja. Vai Tu Andri esi redzējis, kā ģimene audzina bērnus šķūnītī? vai tu esi redzējis, kādi noskranduši bērni izkatās patālākos lauku ciematos???? Vai tu Andri esi redzējis to prieku šādiem bērniem, kad tētis vai mamma atļaujās veikalā nopirk pašu lētāko saldējumu vai konču, jo ikdienā nekas tāds viņiem nav???? Andri, esmu izbraukājis gandrīz visus Latvijas nostūrus komandējumos un redzējis kā cilvēki dzīvo ārpus lielākām vai mazākām pilsētām.... Aina ir ļoti bēdīga, pat drausmīga. Kapēc mēs par viņiem nezinam? tapēc, ka viņiem ie pilnīgi vienalga ko dara tādi Andri bērziņi un visi citi, viņi dzīvo savās zaru būdelēs, bet kā viņi izdzīvo negribas pat iedomāties.....

sams

05.11.2012. 09:50

Man ļoti izmainijās domas par prezidentu. Domāju kad šis ir ritīgs vecis, bet izrādās kad lupata un dīkdienis vien ir. Tauta mirst badā un aizbrauc, bet vecais krabis sēž un muļķības gvelž. Nevajag mums tādu prezidentu.

gaga

05.11.2012. 09:53

Šodien nolūza pēdējais priekšzobs. Sakiet, kā lai ar šiem 150LS izdzīvojot LV tiek kaut pie kaur kādiem zobiem? Vienīgais sevi varu šaustīt, ka par daudz ēdu. Jo es strādāju, un ir darbi, bet pietiek tikai pārtikai, veselības aprūpei vairs pēdejos gadus nepieteik. Kādreiz bija nedadz ietaupījumi, nu tie ir beigušies. Laikam jāpievienojās viedoklim, ka šis valsts vīrs nav adekvāts. Viņam taču ir līdzekļi, lai turētu sevi kā garīgā, ta fiziskā kārtībā. Tādi tuvredzīgi spriedumi. Savā apkartnē, tā teikt guļamrajonā redzu tomēr, ka dzīve nav saulaina.

Kr

05.11.2012. 09:55

Nevēlos būt negatīvs, jo pats esmu slānī, kurš nav isti trūcīgs, bet ikdienā sastopos darbā ar cilvēkiem, kas tiešām cieš trūkumu un tādu nav maz. Tādus es redzu 100tiem un zinu, ka tādi ir vairāki simti tūkstošu. Nesaprotu, kur dzīvo šie aprobežotie naudas magnāti, ka viņi neredz, kā dzīvo apkārtējie cilvēki? Saprotu, ka viņi nesēj iejusties viņu ādā, jo nav izjutuši trūkumu, bet piedotiet, pasaule mums viena un uz tās mums kopā jādzīvo. Tāpēc vajadzētu respektēt cilvēkus, kuriem ir nepaveicies šajā dzīvē, nevis klaji viņus ignorēt. Kaunies Andri, man ir kauns tavā vietā, būtu labāk palīdzējis trūcīgajiem nevis viņus izsmējis ar šādiem apgalvojumiem un pieņēmumiem. Kauns!

Ronijs

05.11.2012. 09:59

Es arī sevi pieskaitu pie vidušķiras, bet arī man tas bija spļāviens sejā - tas nozīmē, ka prezidenta prāt, visi trūcīgie melo un dzīvo šokolādē. kauns

ko?

05.11.2012. 10:40

Un šitais saucas prezidents ? Tad jau kaimiņu suns ir labāk informēts :)

lsd

05.11.2012. 10:41

iesaku Bērziņa kungam vienam un bez apsardzes, viegli nomaskējoties un iziet cauri stacijai, ieiet tirgū, pabraukt ar sabiedrisko transportu, iekāpt autobusā un aizbraukt uz kādu mazpilsētu.... parunāt ar "vienkāršo tautu" Ticiet man, Prezidenta kungs, Jums ļoti pamainīsies viedoklis. Šo pašu ekskursiju iesaku arī visiem pāŗejiem, kuri ir atrāvušies no zemes un dzīvo kaut kādā savā orbītā. Tas attiecas arī uz jauno paaudzi, kas domā ka čipši izaug dobēs..

Idiots

05.11.2012. 10:42

ne mana cūka, ne mana druva: prezidenta AB atteiksme pret Latviju un tās tautu...

Tante

05.11.2012. 10:43

Lai atnāk tagad viens uz tirgu...redzēs, johaidī

als

05.11.2012. 11:12

Skumji, ka valsts prezidents var atļauties kaut ko apgalvot, kas ir pretrunā ar acīmredzmo, statistiku utt. Tas ir zems sociālās inteliģences līmenis. Es uzskatu, ka valsts prezidentam vajadzētu cienīt un godāt visus valsts iedzīvotājus. nevienam nav noslēpums, ka kapitālismā katrā valstī ir salīdzinoši liels mazturīgo līmenis, kurus jāatbalsta, jo pamatā tā ir lielākā cilvēku masa, kas galum galā maksā nodokļus, lai bagātnieki varētu būt pat bagātniekiem. Valsts galvai vajadzētu būt saprašanai vismaz korekti izteikties, ja pieņemam, ka viņš ir miljonārs un pārējō tautu viņam nekad nesaprast, kā arī nav vēl īstas skaidrības, cik godīgi viņš ir pie sava "labuma"ticis, tad vismaz formāli varētu izrādīt cieņu...

Sinča

05.11.2012. 11:43

Vai kāds var pateikt - "jā, prezidents Bērziņš man ir paraugs!"??

RP

05.11.2012. 11:49

Slikti, ka vinsh ta doma.. Sodien braucu no rita uz bankomatu pec naudas, pirms manis stav kada mamma, meitinja un ome, gaidot savu rindu ,dzirdu, ka omei tikai 7 ls kontā, nonjem 5ls un visi aiziet... Man uz bridi loti zel palika sho cilveku...un braucot majas shi situacija lika padomat... Ja nu shie paris ls shiem cilvekiem bija pedejie...un vel..pat no augsta kresla var nonakt tada situacija... Beerzinja k-gs. Atveret acis!..

klačene

05.11.2012. 12:24

man vislabāk patika tā vecā vīra ,piedošanu prezidenta, teiciens....brauc kur gribi ,tās tantes to vien prasa- par to pensiju........kauns ..un tas ir prezidents ,kas par savu tautu var teikt...tās tantes.....

Anna

05.11.2012. 12:26

Gribētu Bērziņam pajautāt...Esmu bērnudārza audzinātāja, mēnesī uz rokām saņemu 230Ls. Jautājums pie kuras tad škiras es un manas kolēģes piederam , pie nabadzīgās, pie vidusšķiras, vai esam bagātas??? Strādājam godīgi, maksājam arī godīgi visus nodokļus, neviens mums konevertēs nekādu vēl papildus naudu nedod....

kilo

05.11.2012. 13:20

ar katru vinja publisko uzstashanos, man liek vinjsh vilties vel vairaak , pat negribas saukt par prezidentu.. Ludzu, kas aktivaaki, nevar rikot kaadu streiku, lai prezidents atkaaptos, nu briesmiigi! man kauns par Latviju,...

Andža

05.11.2012. 14:08

Beerzinja kungs uzprasiijies uz lielaam nepatikshanaam, 18. novembrii uzrunaajot "paartikusho" latvju tautu buus jautri.. Beerzinj, Beerzinj.. man pat Tevis palika mazliet zheel, labaak jau saac kravaat chemodaanus un dodies trimdaa vien :)))

Valdis

05.11.2012. 14:15

Ārprāc,es tikko izlasīju to interviju!Nu ko te vēl var komentēt?Jēgas no šī cilvēka nav nekādas.Pilnīgs bezmugurkaulnieks un mīkstmiesis.

skumji

05.11.2012. 16:33

Te nu visi redz, ka mūsu prezidentam izpretne par valsti sākas un beidzas savu draugu lokā ;(

Gina

05.11.2012. 17:31

Prezidenta kungs, man ir draudzene- fizkultūras skolotāja lauku skolā ar diviem maziem bērniem. Reiz viņa atzinās, ka nav spēka vadīt stundas, jo nepietiek naudas pilnvērtīgai pārtikai. Pēc valdības aprēķiniem, laikam, viņa neskaitās trūcīgā.

Jāklis

05.11.2012. 17:47

Dzīvojam kā nieres taukos. Principā arī algas mums ir vienas no augastākajām ES, ir nafta, paši ražojam elektrību, ir savi uzņēmumi, lēts benzīns, mirstības līmenis zems, bezdarbnieku gandrīz nav, kriminālnoziegumi arī nav. Nu super. Žēl tikai ka valsti vada caurspīdīgs prez*s, bet tā vislabākajā kārtībā.

A.Bērziņš

05.11.2012. 21:16

Latvija ir jebkura cilvēka sapņu zeme. Latvijā ir ļoti attīstīta ekonomika - rūpniecība un lauksaimniecība. Latvija izceļas citu Eiropas valstu vidū ar eksportu, kas ir valsts galvenais ienākumu avots. Latvijā ir ļoti labi dzīvot. Latvijas iedzīvotāji lepojas ar savu valsti. Latviju vispasaules ekonomiskā krīze skāra ļoti nedaudz, jo 20 neatkarības gados valsts bija nodrošinājusies ar uzkrājumiem un finansu rezervēm, kā arī līdzekļiem ekonomikas un sociālās sfēras dotēšanai un stabilizēšanai. Latvijas valūta - lats ir viena no visvērtīgākajām valūtām pasaules finansu tirgos. Latvijā ir ļoti zemas cenas un augsta preču un pakalpojumu kvalitāte. Latvijas lielākās bagātības ir tās bagātā kultūra, vēsture un cilvēki, kas dzīvo Latvijā. Latvijas valsts par viņiem ļoti rūpējas. Latvijas iedzīvotāji ļoti atbalsta savas valsts prezidentu, valdību un Saeimu. Latvijas valdība cītīgi strādā savas tautas labā. Tā ir ļoti godīga un gudra. No Latvijas aizbrauc tikai tie nedaudzie cilvēki, kuri negrib attīstīt Latvijas valsti. Latvijā katram tiek piedāvāts darbs un atalgojums, kurš ir ievērojami lielāks kā citās Eiropas savienības valstīs. Sevišķi pieprasīti darba tirgū ir kvalificēti speciālisti un cilvēki ar augstāko izglītību. Latvijā ir ļoti attīstīta demokrātija, sociālās garantijas, izglītības sistēma, medicīniskie pakalpojumi, augsta dzimstība un ļoti zems noziedzības līmenis, kā arī nav prostitūcijas, incesta un pašnāvību. Latvijā nav korupcijas. Latvijā nekad nav bankrotējusi neviena banka. Latvija izceļas pārējo valstu vidū ar augsto dzīves līmeni. Latvijā dzīvo ļoti laimīgi cilvēki. Tāpēc Latvija starptautiski ir atzīta par vislabāko valsti pasaulē.

precīzi

06.11.2012. 01:12

Andris Bērziņš (LV prezidents): "Mums reāla skaidra saprašana nav. Es esmu par to pilnīgi pārliecināts. (..)" ZELTA VĀRDI, 'PREŽA' KUNGS!!!

Trifele

06.11.2012. 09:03

Vai kāds man var pateikt, kādā valodā viņš runā ? Latviešu valoda tā nav. Vismaz latviešu literārā valoda jau nu tā noteikti nav. Kā tas varēja notikt, ka mūsu valsti pasaulē prezentē cilvēks, kurš nerunā šīs valsts oficiālajā valodā ???!!!! Par viņa uzskatiem es pat nevēlos izteikties....Otra lieta, kas mani satrauc - kā veidoti pensiju aprēķini, ja cilvēks 4 gados notērē savu uzkrāto pensiju ???!!! Teorētiski normāli būtu tā - statistiski vidējais dzīves ilgums katrā iedzīvotāju grupā (sievietes, vīrieši) - pensionēšanās vecums * 12. Iegūstam vidējo mēnešu skaitu, kad teorētiski cilvēks saņems pensiju. Viņa uzkrāto pensijas kapitālu dalām ar šo mēnešu skaitu. Te nu mums ir pensijas cipars. Kaut kādā brīdī tur var ierēķināt inflācijas koeficientus, bet tas arī būtu viss. Pēc šāda principa prezidenta pensija būtu ne vairāk kā 1500 Ls. mēnesī. Arī tā ir astronomiska summa. Bet jāizbeidz vienreiz tā stulbā prakse, ka cilvēka pensija ir atkarīga tikai no pēdējo gadu algas. Šī sistēma ved bezdibenī !!! Tas ir pirmais, pie kā vajadzētu strādāt labklājības ministrei un visai valdībai !!! Un beidzot patrenciet taču šo karikatūru - prezidentu bērziņu ! Ja paši nejēdzat ievēlēt normālu prezidentu, izmainiet likumdošanu un uzticiet to Latvijas pilsoņiem. Sliktāk jau nu nebūs !!! Un tas patiešām būs demokrātisks prezidenta ievēlēšanas princips.

Fonts

06.11.2012. 18:10

Ieskaitiet manā kontā vismaz 3 miljonus latu un es ieviesīšu kārtību LV tā, ka latvieši atgriezīsies, tiem būs darbvietas, tiks lauzti līgumi ar SVF, ES. Ārzemju bankām un lielveikaliem tiks citi nodokļi, okupanti tiks deportēti reizē ar to pēctečiem, jo Krievija netaisās maksāt kompensāciju Latvijai par okupācijā nodarītiem zaudējumiem. Deportētajiem tiks atsavināti īpašumi, kurus iegūs genocīdā padzītie latvieši. Darbvietas tiks radītas ar mērķi, lai vispirms nosegtu iekšējo pieprasījumu, maximāli samazinot importu.

bērziņsmadzenes

06.11.2012. 18:21

Man Bērzi'ņa kungs patīk! Šito interviju lasot varēja riktīgi izsmieties. jo sparast var tieši nulli no viņa

Airiņa

06.11.2012. 19:12

Jau tad ,kad piesolīja pa galvu čaļiem ,viņam bija jāatkāpjas,jo tas bija idiotisms no Bērziņa puses !

eriks

09.11.2012. 17:31

nabadzins tiek noeests komentaaros

Ilga

16.11.2012. 19:03

Es nezinu,kur likt savas acis un ausis, kad manas valsts vārdā runā Bērziņš. Man kauns!!! Viņš savas nelieša kārtis ir atklājis novembra intervijā žurnālā "Santa" - viņam patīkot(citēju)"situācijas, kad viss ir neskaidrs" jo tā dara visi malu zvejnieki-dukurē dūņas un tad ķer...; viņam "patīk slikts laiks"- loģiski, jo tāds laiks ļauj slēpties no cilvēku nosodošajiem skatieniem; "bankā bija labi, rezultātu noteica tiešie kontakti" (ar "Valmieras bandas" blici)... Ar šādu pagātni iesēsties prezidenta krēslā spējīgs tikai cilvēks bez sirdsapziņas. Ko no tāda var gaidī? Cērtam nost!

pensionāre ar darba st.49 gadi

17.11.2012. 20:56

...un joprojām strādāju, jo ar iztikas minimuma pensiju palīdzēt izdzīvot saviem ģimenes locekļiem nevaru,bet visi mani cilvēki strādā no agra rīta līdz pusnaktij uzņēmējdarbībā, bet ieņēmumus apēd bankas nodokļos, cilvēkiem par darbu nepietiek algai, pašiem jādzīvo patiešām uz nabadzības robežas - velns lai parauj tādu dzīvi... Ne jau prieka pēc 300000 latviešu pametuši šo valsti. Dzīve ir tikai viena,kaut kas arī jāēd, lai izdzīvotu. Bērziņš savlaik sazadzies un viņu nemaz neinteresē patiesais dzīves līmenis valstī. Kaut kas ir jādara! Pievienojos "bērziņa ciršanai"!

kārlis

18.11.2012. 09:34

Tik ļoti bagāts, desmitiem īpasūmu, vēl eiropas naudu parāva un nepilda saistības.Bija bankas vadītajs un izmantoja savu stāvokli.Tāda negausība! Mums prezidents ir vajadzīgs ar sirdsapziņu.

> Tava atsauksme



« Atpakaļ pie raksta

»Smalkais stils

Spēlē kaislīgi! Taču tikpat atbildīgi kā Džeimss Bonds. Ielūkojies tiešsaistes kazino pasaulē (1)

Digitālās spēles kļūst vēl vilinošākas, ja tiek solīti kazino bonusi, bezmaksas griezieni un unikālas akcijas. Ikdienišķi padomi lasītājiem, kā spēlēt kaislīgi un atbildīgi. Titulbildē kadrs no Džeimsa Bonda filmas.