RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīna Latvijai bronzas medaļu

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīna Latvijai bronzas medaļu
Foto: Ltv.lv.
KRUSTTEVS.COM · 09.08.2012. 23:03

Par bronzas medaļas laureātiem pludmales volejbolā vīriešiem kļuvuši Latvijas bīčisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri spraigā trīs setu cīņā ar 2:1 (19:21, 21:19, 15:11) uzveica Numerdoru un Šuilu no Nīderlandes.

 

Spēle iesākās ar abpusējiem blokiem Šuila un Šmēdiņa izpildījumā. Latvijas duets ātri tika pie divu punktu pārsvara, bet nīderlandieši prata rezultātu izlīdzināt. Latvijas duetā vājais posms mača sākumā bija Jānis Šmēdiņš, uz kuru spēlējot nīderlandieši prata vēlreiz atspēlēt divu punktu deficītu un arī pārņemt vadību.

 

Neskatoties uz to, arī Numerdors ar Šuilu pieļāva kļūdas, trešo reizi nonākot iedzinējos ar diviem punktiem. Pirmā seta tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Pļaviņa un Šmēdiņa labā. Latvieši vairāk spēlēja ar viegliem sitieniem, kas nesa rezultātu, jo Numerdors lēni devās pēc bumbas, to paņemt nespējot. Tā pie rezultāta 12:15 Numerdoram ar Šuilu vajadzēja ņemt pārtraukumu.

 

Pēc tā pāri apmainījās ar kļūdām, bet nīderlandieši vienu punktu atspēlēja. Ilgi nebija jāgaida, lai Numerdors ar Šuilu panāktu izlīdiznājumu, kas nozīmēja spraigu galotni. Nīderlandes duets izvirzījās vadībā ar 19:18 un prata šo pārsvaru nosargāt. Pie 19:20 Pļaviņš ar Šmēdiņu nespēja gūt punktu, kas beidzās ar nīderlandiešu uzvaru - 21:19.

 

Otrā seta sākums labāks padevās Numerdoram ar Šuilu, kuri izvirzījās vadībā ar 5:2. Kļūdas turpinājās Latvijas dueta izpildījumā, kas lika ņemt pārtraukumu pie rezultāta 3:7. Pļaviņš ar Šmēdiņu prata saņemties, ar labām darbībām aizsardzībā un Mārtiņa Pļaviņa servēm latviešiem izlīdzinot rezultātu - 8:8. Pēc spraigām cīņām smiltīs bija pienācis tehniskais pārtraukums, kurā vadībā devās Nīderlandes pāris - 11:10.

 

Pēc veiksmīga Šmēdiņa sitiena Šuils guva divus bezatbildes punktus ar sitienu un bloku, izvirzot nīderlandiešu vadībā ar 13:11. Šmēdiņš gan uzreiz deva atbildi. Veiksmīgas serves un bloki - 15:13 Latvijas labā. Divu punktu pārsvars kādu laiku turējās, bet Nīderlandes duets prata rezultātu ne vien izlīdzināt, bet arī atkal pārņemt vadību - 18:17. Latvijas duets tomēr prata situāciju labot un tikt pie pirmās setbumbas. Šuils sita Šmēdiņa blokā, kas nozīmēja uzvaru setā - 21:19.

 

Līdz ar to bronzas medaļu liktenis izšķīrās trešajā setā. To nedaudz veiksmīgāk iesāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:2. Spēle turpināja ritēt punkts punktā, nevienam no pāriem nespējot iekrāt kaut divu punktu pārsvaru. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Pļaviņš ar Šmēdiņu, izvirzoties vadībā ar 10:8. Uzreiz sekoja Numerdora un Šuila pārtraukums, bet pēc tā Šmēdiņam izcils bloks - 11:8. Kļūdīties turpināja pieredzējušie nīderlandieši, ļaujot Pļaviņam ar Šmēdiņu izvirzīties vadībā ar 14:10. Vienu punktu Nīderlandes duelis atspēlēja, bet sekoja kļūda servē, kas atnesa Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam bronzas medaļas - 15:11 setā un 2:1 mačā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv