RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Sestdien regbija sezonas pēdējais akords – Prezidenta kausa izcīņa

Sestdien regbija sezonas pēdējais akords – Prezidenta kausa izcīņa
Foto: Miesnieki-rugby.lv.
KRUSTTEVS.COM · 14.11.2012. 15:48

Sestdien, 17.oktobrī, pulksten 14.00 RFS (LU) stadionā sāksies šīs sezonas „Livland” Latvijas meistarsacīkšu priekšpēdējā spēle starp „LDE/Miesnieki” un „Eži/LMT” komandām, kas vienlaikus būs arī jaundibinātā Prezidenta kausa izcīņa.

 

Prezidenta kausu sezonas beigās turpmāk katru gadu izcīnīs Latvijas čempioni un Latvijas kausa ieguvēji. Šogad tie ir „LDE/Miesnieki” (čempioni) un „Eži/LMT” (Latvijas kausa ieguvēji) un sakrīt arī tas, ka abām komandām jāmērojas spēkiem „Livland” Latvijas čempionāta pēdējā kārtā.

 

Nedaudz vēlāk, pulksten 14.30, Juglā sāksies pēdējā „Livland” Latvijas meistarsacīkšu spēle starp „Kalve” un „Garkalne/Livonia” komandām. Šis mačs, tāpat kā iepriekš minētā spēle starp „Miesniekiem” un „Ežiem”, var ietekmēt bronzas medaļu likteni Latvijas čempionātā. Ja „Eži” uzvarēs „Miesniekus”, tad viņi būs trešie turnīra tabulā neatkarīgi no pēdējās spēles iznākuma, bet, ja zaudēs, tad „Garkalne/Livonia”, uzvarot „Kalvi”, var finišēt trešā. Savukārt, ja „Kalve” būs pārāka, trešie turnīra tabulā neatkarīgi no priekšpēdējās spēles iznākuma būs „Eži”. Īsāk sakot – regbija līdzjutējus gaida intrigām pārpilna nedēļas nogale.

 

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs:

 

„Doma par Prezidenta kausa izcīņu dzima jau pirms trim gadiem, kad biju ķēries klāt pie Latvijas Regbija federācijas vadības. Būtībā tā bija klubu iniciatīva, ka sezonas beigās vajadzētu noteikt pašu, pašu labāko komandu. Arī spēlētājiem tā ir iespēja sevi parādīt sezonas beigās. Šogad šī ideja ir pārtapusi realitātē un izcīnīsim pirmo prezidenta kausu. Cerēsim, ka pēc gada vai diviem tā kļūs par tradicionālu sezonas noslēguma pasākumu, bet kauss – par vērtīgu trofeju Latvijā.”

 

Jānis Erenbergs,

Latvijas Regbija federācijas

preses sekretārs

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv