RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Melbārža četrinieks pēc pirmā brauciena ieņem otro vietu

Melbārža četrinieks pēc pirmā brauciena ieņem otro vietu
Foto: laiks.us (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 06.01.2013. 11:53

Pasaules kausa izcīņas sezonas sestajā posmā bobslejā četriniekiem pēc pirmā brauciena otro vietu Vācijas trasē Altenbergā ieņem Latvijas pirmā ekipāža, ko vada Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi. Savukārt Latvijas otrā ekipāža ar Uģi Žaļimu priekšgalā un stūmējiem Raivi Broku, Vairi Leibomu un Helviju Lūsi ir 12. vietā.

 

Visas trīs Vācijas ekipāžas brauca pašas pirmās. Labāko rezultātu pirmajā braucienā uzrādīja Maksimiliāna Arndta četrinieks ar laiku 55.21 sekunde. Tomass Floršucs ar saviem stūmējiem ieņēma trešo pozīciju (55.49), bet Manuela Mahatas četrinieks ierindojās piektajā vietā (55.54). Nedaudz negaidīti ceturtajā vietā ierindojās Čehijas ekipāža, bet labāko sešinieku pēc pirmā brauciena noslēdza kanādietis Lindons Rašs.

 

Latvijas pirmajai ekipāžai startā bija jau ierasti labākais laiks starp konkurentiem – 5:17 sekundes. Trases augšdaļā tika pieļautas nelielas kļūdiņas, kur nedaudz tika pazaudēts rezultāts, taču tālāk līdz finišam Melbārdis brauca nevainojami, kas ļāva ieņemt otro vietu - 55.45 sekundes. Tiesa, starpība no otrās vietas līdz piektajai bija ļoti blīva. No līdera Melbārža četrinieks atpalika par 0.24 sekundēm.

 

Žaļima četrinieks startā uz konkurentu fona uzrādīja cienījamu laiku – 5.30 sekundes. Trasē vairākkārt tika pieļautas kļūdas, kas atstāja sekas uz rezultātu. Izejā no virāžas, gandrīz tika piedzīvots kritiens, kas tomēr par laimi gāja secen. Finišā laiks bija 56.50 sekundes, kas pēc pirmā brauciena deva 12. vietu.

 

Jāpiebilst, ka šajā posmā nestartē Pasaules kausa šī brīža kopvērtējuma līderis četriniekos – Aleksandrs Zubkovs no Krievijas, kā arī pasaules čempions Stīvens Holkombs no ASV.

 

Avots: Parsportu.lv