RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Ar spraigām spēlēm nedēļas nogalē noslēdzās „Deivisa kauss” Liepājā

Ar spraigām spēlēm nedēļas nogalē noslēdzās „Deivisa kauss” Liepājā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 21.07.2015. 12:14

Nedēļas nogalē, no 17. Līdz 19. jūlijam Liepājas atklātajos māla seguma kortos norisinājās tenisa turnīrs „Deivisa kauss” - lielākās sacensības pasaulē nacionālajām vīriešu tenisa izlasēm, kurās Latvijas izlasei jau ir 22 gadu sena vēsture. Šogad Latvijas izlase pirmo reizi mērojās spēkiem ar Madagaskaras tenisa izlasi, pēc piecām spraigām spēlēm uzvarot ar 3-1.

 

Šogad „Deivisa kausa” dažādos līmeņos piedalījās vairāk nekā 120 valstu izlases, bet Latvijas komanda cīnījās Āfrikas/Eiropas zonas 2. grupā. Latviju sacensībās pārstāvēja četri tenisisti - brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus, Miķelis Lībietis, kā arī Miks Losbergs, kurš gan spēles laukumā nedevās.

 

Sacensības iesākās neizšķirti - pirmajā dienā Mārtiņš Podžus ar rezultātu 6-1, 6-2, 7-6 (7:5) apspēlēja Madagaskaras izlases spēlētāju Džeikobu Rasolondrasanu, taču tās pašas dienas otrajā spēlē Miķelis Lībietis ar rezultātu piekāpās 2-6, 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Antso Rakotondramangu. Sestdien lietus dēļ dubultspēļu sākums tika atlikts par nepilnām četrām stundām. Sacensībām atsākoties, Latvijas duets Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus pārliecinoši apspēlēja viesus Toniju Rajaobelinu un Antso Rakotondramangu ar rezultātu 6-1, 6-4, 6-2. Līdz ar to Latvijas tenisistiem pēc divām aizvadītām sacensību dienām bija nepieciešama vairs tikai viena uzvara.

 

To svētdienas pirmajā spēlē spraigā piecu setu trillerī izcīnīja Mārtiņš Podžus pret Madagaskaras tenisistu Antso Rakotondramangu. Pēc pirmajiem trim setiem Mārtiņš nonāca iedzinējos, turklāt viņam bija nepieciešams sniegt medicīnisku palīdzību, taču tas Latvijas tenisistam neliedza spēlēt pārliecinošāk atlikušajos setos. Tiesa, šīs spēles izskaņa joprojām bija nervus kutinoša, jo pretiniekam izdevās iegūt pat mačbumbu, kuru Mārtiņš gan neļāva realizēt. Arī spēles piektais sets bija spraigs – lai gan tā sākumā Podžus zaudēja, spēles gala rezultāts izšķīrās par labu Latvijas izlasei - 2-6, 6-2, 4-6, 7-6 (8:6), 6-4 pret Rakotondramangu.

 

 

Svētdienas pēdējā spēlē Jānis Podžus piekāpās savam pretiniekam Žanam Žakam Rakotoasam ar rezultātu 3-6, 2-6, taču šī spēle kopvērtējumā vairs neko neizšķīra. Līdz ar to Latvijas tenisisti Liepājā svinēja uzvaru pār Madagaskaras izlasi, tā saglabājot vietu „Deivisa kausa” Āfrikas-Eiropas zonas otrajā grupā.

 

„Kopumā puiši cīnījās labi, un ir gandarījums par saglabāto vietu Āfrikas-Eiropas zonas otrajā grupā. Protams - bija arī kļūdas, pie kurām būs daudz jāstrādā, lai turpmāk sportisti parādītu vēl pārliecinošāku sniegumu. Šīs „Deivisa kausa” sacensības uzskatāmi parādīja, ka arī rangā zemāk esoši spēlētāji, kādi bija Madagaskaras izlasē, ir visnotaļ nopietni pretinieki, kuri var sagādāt visādus pārsteigumus un nervozus brīžus. „Deivisa kausa” sacensības arī rosina Latvijas tenisa attīstību – gan spēlētāju vidū, gan arī infrastruktūras pilnveidošanā. Liepājas pašvaldība un Liepājas Tenisa skola šajā ziņā ir lielisks piemērs, audzinot jauno tenisistu paaudzi, rīkojot vairākus starptautiskus tenisa turnīrus un popularizējot tenisu kopumā!” tā notikušās sacensības komentē Latvijas Tenisa Savienības prezidents Juris Savickis.

 

Šogad „Deivisa kauss” pēc 11 gadu pārtraukuma ir atgriezies Liepājas atklātajos māla seguma kortos un papildina šīs vasaras bagātos tenisa notikumus, kas Liepāju visnotaļ padara par Latvijas tenisa galvaspilsētu.

 

„Deivisa kausa” norisi atbalsta Itera, Liepājas dome, Domenikss, Storent, ACB un Barons Bumbiers.