RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Aizvadītā vasara liecina - Latvijā tenisa popularitāte strauji aug

Aizvadītā vasara liecina - Latvijā tenisa popularitāte strauji aug
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 09.09.2015. 15:28

Šī vasara tenisā aizritējusi spraigi – mūsu spēlētāji piedalījušies virknē turnīru ārvalstīs, bet  Latvijā notikuši 8 gan vietēja, gan starptautiska mēroga tenisa turnīri, kuros visās vecuma grupās piedalījušies vairāk nekā 1000 spēlētāji. Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks norāda, ka straujais tenisa popularitātes pieaugums šajā sezonā liecina par soli jaunu tenisa sasniegumu virzienā.

 

Tenisa spēlētājiem un faniem šī vasara iesākās ar vērienīgāko starptautisko jauniešu tenisa turnīru "Rīga Open 2015", kura ietvaros nedēļas laikā 400 dalībnieku konkurencē no 24 dažādām pasaules valstīm pie čempionu tituliem tika arī Latvija – U14 meiteņu vienspēļu turnīrā triumfēja Kamila Bartone, bet U18 puišu dubultspēlēs - Rūdolfs Mednis un Gustavs Lukstiņš. Tūlīt pēc tam sekoja starptautiskais turnīrs „Venden Cup” Liepājā, kur vecuma grupā līdz 14 gadiem piedalījās vairāk nekā 100 tenisisti no 10 dažādām valstīm, savukārt jūlija sākumā piedzīvojām nozīmīgāko notikumu tenisa pasaulē – „Deivisa kausu”, kurā Latvijai izdevās nosargāt vietu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā.

 

Spraigās vasaras aktīvākais mēnesis bija augusts, kad tika aizvadīti 5 tenisa turnīri,  tajā skaitā starptautiskais „VENDEN Men’s Future” turnīrs, kā arī Latvijas čempionāts pieaugušajiem, jauniešiem un senioriem. Turklāt pagājušajā nedēļā noslēdzās aktīvās tenisa vasaras pēdējās sacensības – „Liepāja International” jaunajiem spēlētājiem vecuma grupā līdz 12 gadiem. „Tik intensīvs augusts nav bijis vēl nekad, turnīros šajā mēnesī vien kopā piedalījās vairāk nekā 500 sportisti,” stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, uzsverot, ka arī skatītāji bijuši aktīvi un īpaši atbalstījuši pašmāju spēlētājus starptautiskajos turnīros. „Prieks, ka starptautiskajā „Future” sērijas turnīrā starp vairāk nekā 10 valstu spēlētājiem uzvaru ieguva mūsu tenisists Miķelis Lībietis, kas padarīja spēli un līdzi jušanu aizraujošāku,” atzīst Kārlis Lejnieks.

 

„Šogad tenisistu aktivitāte ir lielāka nekā aizvadītajos gados un tenisā jūtams pacēlums. Novērojams, ka arī bērnu un jauniešu čempionātos ir vairāk dalībnieku, kas liecina par to, ka Latvijā aug spēcīga jauno tenisistu paaudze, kuriem ir potenciāls nākotnē Latvijas vārdu nest pasaulē,” stāsta Kārlis Lejnieks. „Īpaši jāuzsver jaunās tenisistes Danielas Vismanes panākumi – jaunā tenisa zvaigzne tikai 15 gadu vecumā ieguva Latvijas čempiones titulu pieaugušo čempionātā. Ar vērā ņemamiem sasniegumiem šovasar priecēja arī talantīgā Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, kas augusta beigās pārliecinoši pierādīja savus spēkus ASV atklātajā tenisa čempionātā Ņujorkā,” atklāj Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs, atzīstot, ka īpaši pozitīvi ir tas, ka tenisā aktīvāki palikuši ne tikai jaunieši, bet arī seniori – Latvijas čempionāts senioriem šogad pulcējis vairāk nekā 100 dalībniekus.

 

„Redzot šī brīža situāciju un tenisa popularitātes pieaugumu, diemžēl jāsecina, ka pie mums trūkst tenisa laukumu. Bērni un spēlētgribētāji ir vairāk nekā Latvijas korti spēj nodrošināt, un tās ir iespējas pašvaldībām. Ceram, ka nākotnē situācija uzlabosies un jaunajiem tenisa spēlētājiem pavērsies vairāk iespēju, kas veicinās arī tenisa kā sporta veida popularitāti Latvijā un pašmāju spēlētāju konkurētspēju starptautiskā līmenī,” atklāj Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.