RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Spānija izrauj uzvaru pret Horvātiju un pirmo vietu C grupā

Spānija izrauj uzvaru pret Horvātiju un pirmo vietu C grupā
Foto: AFP/Scanpix. Ikers Kasiljass.
KRUSTTEVS.COM · 19.06.2012. 00:04

Uzvaru pēdējā C grupas spēlē, mača izskaņā izrāvusi Spānijas izlase, kas ar 1:0 pārspēja Horvātiju, izcīnot pirmo vietu šajā grupā.

 

Spēle iesākās ar ātru un atklātu futbolu abu komandu izpildījumā. Savu intelekta līmeni jau ap piekto minūti izrādīja horvātu līdzjutēji, līdzīgi kā spēlē pret Itāliju palaižot dūmu sveces. Tikmēr laukumā futbolisti nespēja izveidot pirmās vārtu gūšanas iespējas, kad nospēlētas jau bija 10 minūtes.

 

Kā jau tas ierasts, tad, turpinoties spēlei, bumbu pārliecinoši kontrolēja un horvātiem neatdeva Spānijas izlase. Tiesa, tā tika kontrolēta viduszonā, kur nekādas briesmas Horvārtijas izlases vārtiem neradīja. Bija jāpienāk 20.minūtei, lai sāktos pirmie nopietnie spāņu uzbrukumi.

 

Horvāti centās noķert spāņus uz pretuzbrukumiem un divi tika izveidoti attiecīgi 25. un 27.minūtē. Otrajā epizodē ļoti rupji tika nospēlēts pret Mandžukiču, kamēr tiesneši uz to pat nereaģēja, bet par izteikšanos dzelteno kartīti piešķīra Čarlukam. Pēc stūra sitiena bumba pārgāja Spānijas izlases rīcībā, kuras futbolisti lauzās uz pretinieka vārtiem. Rezultāts gan līdz 30.minūtei netika atklāts.

 

Spāņi arī nākamajās minūtēs daudz kontrolēja bumbu, cenšoties nogādāt to pie vārtiem saviem uzbrucējiem. Horvāti labi darbojās aizsardzībā, neļaujot Spānijas izlasei sev izkārtot ne vien bīstamas epizodes, bet, iespējams, pat vārtu guvumu. Spāņu centieni līdz puslaika beigām tā arī rezultātā neatspoguļojās, 45 minūtēm noslēdzoties bez vārtu guvumiem - 0:0.

 

Mača 59.minūtē labākā iespēja atklāt mača rezultātu kāda līdz šim bija bijusi izvērtās Horvātijas izlasei, kad bumbu no dažiem metriem ar galvu sita Rakitičs. Kasiljass ar lielām grūtībām atvairīja bumbu, neļaujot horvātiem izvirzīties vadībā. Brīdi vēlāk notika arī pirmā spēlētāju maiņa, kad Fernando Toresu nomainīja Hesus Navas.

 

Tuvojoties 70.minūtei, Spānijas izlase atkal izdarīja nelielu spiedienu. Tikmēr horvāti uzbruka mazāk, bet nedaudz bīstamāk. Īsi pēc tam Spānijas izlases rindās laukumā devās Sesks Fabregass, kurš nomainīja Silvu, pastiprinot uzbrukuma līniju, jo tieši Fabregass ir tas spēlētājs, kurš var izšķirt šādas spēles likteni ar gūtiem vārtiem.

 

Jāspēlē šajā mačā bija vien 15 minūtes. Divas minūtes vēlāk Sesks tika pie savas pirmās iespējas, bet lieka minstināšanās šo iespēju padarīja nebijušu. Uzreiz pēc tam sekoja Horvātijas izlases pretuzbrukums, liekot glābt savu komandu Kasiljasam pēc Perisiča sitiena.

 

Vairāk pēc uzvaras tiecās horvāti, bet Spānijas izlase vienkārši centās izveidot kādu vārtu gūšanas momentu, lai to realizētu. Tomēr Horvātijas izlasi iegāza tiesneša asistents, kurš nepiešķīra aizmuguri Navasam. Bumba tika piespēlēta Injestam, svilpe nesekoja, horvāti šokā, kamēr pēc Injestas piespēles bumbu vārtos ietrieca Navas, izraujot Spānijas izlasei uzvaru ar rezultātu 1:0.

 

Līdz ar to Spānijas izlase izcīnīja uzvaru C grupā ar septiņiem punktiem, pie pieciem punktiem tika Itālija, kura pēdējā spēlē pārspēja Īriju, bet mājās dosies ar četriem punktiem trešajā vietā palikusī Horvātija un bez punktiem palikusī Īrijas valstsvienība.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv