RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Žirū: Ir liels prieks, ka mums ir divi ļoti labi vārtsargi

Žirū: Ir liels prieks, ka mums ir divi ļoti labi vārtsargi
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 11.01.2013. 14:10

-Tavs komentārs par šo uzvaru.

Šo spēli mēs gribējām iesākt tādā stilā kā pēdējās trīs. Šodien spēlējām ļoti pacietīgi. Pacietīgi izspēlējām savu spēles plānu. Domāju, darbojāmies labi, negribējām ātri ielaist vārtus. Spēli tā arī aizvadījām – spēlējot vienkārši un izdevās tikt pie trim punktiem.

 

-Kā jutās komanda brīdī, kad nācās nomainīt Tellkvistu?

Neesmu drošs, kas īsti ar Mikaelu notika, bet bija liels prieks redzēt, ka Jučers spēja ātri iejusties un, manuprāt, lieliski aizstāja Telliju. Jučers atvairīja vairākus ļoti bīstamus metienus, tā kā domāju, ka tieši viņš mūs turēja spēlē. Jo brīdī, kad tika nomainīts Telkvists, spēle varēja ievirzīties arī mums nepatīkamā scenārijā. Par to man arī ir liels prieks, ka mums ir divi ļoti labi vārtsargi. Brīdis, kad tiek nomainīts spēles pamatvārtsargs nav patīkams, bet par to nedrīkst domāt, jo tā tikai var satraukt tikko uz ledus uznākušo. Mēs esam komanda, kura atrodas sev neatbilstošā vietā turnīra tabulā. Esam cīnītāji. Ja mums ir savainots vārtsargs, mēs turpinām cīnīties. Mēs gribas izcīnīt uzvaras. Nav svarīgi, kas notiku, mēs gribam pierādīt, ka mums ir komandas gars, gribam pierādīt, ka esam spējīgi uzvarēt atlikušās spēles. Šodien parādījām to sniegumu un domāju, tas ir labs sākums mūsu iecerētajam.

 

-Pats guvi otros vārtus perioda pēdējā sekundē. Atceros savā karjerā līdzīgu atgadījumu?

Es tajā brīdī uz laiku nemaz neskatījos. Likās, ka periodā ir atlicis vairāk nekā viena sekunde. Es pat nevaru atcerēties, vai savā karjerā būtu guvis vārtus tik tuvu perioda izskaņai. Bet kopumā jau nav svarīgi, līdz beigām sekunde vai divas minūtes – vārti ir gūti jebkurā gadījumā. Tas varbūt vairāk iedragāja pretinieku pirms pārtraukuma.

 

-Runājot par trešajiem vārtiem, kuri tika gūti mazākumā, jo Ivanāns nopelnīja apstrīdamu divu minūšu noraidījumu. Varbūt izdevās pierādīt, ka noraidījums tur nebija jādod?

[Smejas] Jā! Varbūt vairāk tādi jāpelna. Es jokojos! Liels prieks, ka guvām vārtus un tas deva pārliecinošu vadību. Spēles laikā gūt divus vārtus mazākumā ir ļoti labi. Tas ir kā ļoti labs grūdiens, bet pretinieku tas tieši nosēdina.

 

-Bet kopā šodien nopelnījām 12 soda minūtes un sešas no tām trešajā trešdaļā.

Jā, trešajā tās bija par daudz. Pretinieks uzspieda uz mūsu vārtiem, bet mēs nevar tā vienkārši nosēsties savā zonā – centāmies atņemt ripu un.. un dažreiz gadās, ka pārcenties. Devām arī viņiem divas iespējas pēc kārtas spēlēt vairākumā, kas nav labi. Tās ir lietas, no kurām mums ir jāmācās. Neskaitāmas reizes šajā sezonā jau esam iekrituši un zaudējuši punktus.

 

-Pēdējās spēlē DINAMO RĪGA ir ieviesusies tradīcija – zaudējums, uzvara, zaudējuma un atkal uzvara. Tradīcija jālauž nākamajā mājas spēlē pret Sanktpēterburgas SKA?

Noteikti. Mēs visu sezonu cenšamies uzvarēt vismaz divas spēles pēc kārtas. Uzskatu, ka sniegums ir labs, bet uzvarēt vairākas spēles pēc kārtas neizdodas. Kā jau teicu pēdējos trīs, nu jau četrus, mačus esam aizvadījuši labi. Nākamajā spēlē ir jāturpina iesāktais – jāstrādā smagi, jāspēlē vienkārši un uzskatu, ka mums ir varianti. Izbraukumā taču viņus apspēlējām.

 

Avots: Dinamoriga.eu.