RezervesDALAS24.lv

Sports / Motoru sports

Četrkārtējais Formula 1 čempions Alēns Prosts un Renault Grupa paziņo par sadarbības turpināšanu

Četrkārtējais Formula 1 čempions Alēns Prosts un Renault Grupa paziņo par sadarbības turpināšanu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 21.03.2013. 15:45

Renault Grupa un četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts (Alain Prost) apstiprinājuši, ka sadarbību turpinās vismaz vēl vienu gadu.

 

Alēns Prosts kļuva par Renault zīmola vēstnieku 2012.gadā, un šogad īpašu uzmanību viņš pievērsīs tieši Renault Sport F1 aktivitāšu komentēšanai. Papildus viņa šī brīža pienākumiem veicināt zīmola reputāciju preses un mārketinga aktivitātēs, francūzis turpmāk būs arī padomnieks Renault Sport F1 izpildkomitejā.

 

Sadarbība paredz, ka nākamā gada laikā Alēns Prosts apmeklēs vairākas sacensības, kā arī citus notikumus ārpus F1 kalendāra, ieskaitot World Series by Renault un citas aktivitātes.

 

Alēna Prosta un Renault ceļi krustojušies jau iepriekš - laika posmā no 1981. – 1983.gadam, savas F1 karjeras sākumā, Alēns Prosts piedalījās Equipe Renault Elf. Šajā laikā viņš uzvarēja deviņās sacensībās, vien par diviem punktiem zaudējot čempiona titulu 1983.gadā. Savas attiecības ar Renault viņš atjaunoja 1993.gadā, pievienojoties Williams komandai. Toreiz francūzis nodrošināja dominējošu pārsvaru čempionātā, izcīnot septiņas uzvaras sacensībās un savu ceturto čempiona titulu.