RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Gada laikā divkāršojies unikālo Lattelecom WiFi lietotāju skaits

Gada laikā divkāršojies unikālo Lattelecom WiFi lietotāju skaits
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 20.01.2015. 07:54

Decembrī Lattelecom bezmaksas WiFi unikālo lietotāju skaits sasniedzis 150,8 tūkstošus, kas ir vairāk nekā divas reizes, kā šajā laika periodā pērn. Iecienītākās vietas, kur lietots Lattelecom-free bezvadu internets, ir Rīgas Starptautiskā autoosta, Olimpiskais sporta cents, Forum Cinemas, savukārt reģionos – tirdzniecības centrs “DITTON NAMS” Daugavpilī un Rēzeknes slimnīca.

 

Kopš pakalpojuma ieviešanas 2013. gada jūlijā bezmaksas WiFi lietotāju skaits sasniedzis 824 tūkstošus, kas nozīmē, ka gandrīz katrs trešais Latvijas iedzīvotājs ir pieslēdzies Lattelecom-free internetam. Zīmīgi, ka arvien vairāk WiFi tiek izmantots skolās, to integrējot mācību procesā. Tāpat bezvadu interneta pieejamība ir izrādījusies īpaši nozīmīga medicīnas iestādēs, tirdzniecības centros un citās publiski pieejamās vietās. Lai pateiktos par veiksmīgo sadarbību, Lattelecom apbalvos desmit populārākās WiFi izmantošanas vietas.

 

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis ievērojamo lietotāju skaita pieaugumu skaidro ar sabiedrības paradumu maiņu: “Prasības pret interneta pieejamību pēdējos gados mainās, un tas ir kļuvis par vienu no kritērijiem, izvēloties atpūtas, pusdienu un nakšņošanas vietas. Bieži tas nosaka pat cilvēku fizisko darba vietu, ļaujot strādāt attālināti. Iespējams, tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc bezvadu interneta vietās redzam, ka lietotāji arvien vairāk izmanto dažādas tiešsaistes aplikācijas, kas iespējams pie stabila interneta pieslēguma.”

 

"Esam gandarīti, ka mūsu sadarbību ar Lattelecom novērtējuši Rīgas Starptautiskās autoostas apmeklētāji un esam kļuvuši par vienu no iecienītākajām WiFi tīkla izmantošanas vietām. Ikdienā novērojam, ka apmeklētāji klientu servisu vērtē pēc piedāvāto pakalpojumu daudzveidības, ietverot vidi, kas atbalsta mūsdienīga cilvēka vajadzības," papildina Rīgas Starptautiskās autoostas valdes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Briedītis.

 

„Skolā WiFi tīklu izmantojam ļoti plaši. Aktīvi tā lietotāji ir ne tikai skolēni, bet arī skolas darbinieki un skolotāji. Vēlos uzsvērt, ka pareizi izmantots, bezvadu bezmaksas internets skolēniem var būt ievērojams palīgs mācību procesā. Savukārt skolotāji var ātrāk atrast sev nepieciešamo informāciju, līdz ar to vēl vairāk koncentrēties uz jēgpilna mācību procesa vadību. Tā ir vīzija, par ko pirms desmit gadiem mēs pat nesapņojām. Domāju, ka šobrīd mācīšana bez interneta resursu izmantošanas vairs nav iedomājama,” atzīst Rīgas 3. ģimnāzijas direktors Andris Priekulis.

 

Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 4300 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcā, 165 mācību iestādēs, kā arī Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti un tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un citiem.