RezervesDALAS24.lv

Auto / IT

Viens no sešiem MMU Eiropā pilnībā izmanto digitālo tehnoloģiju iespējas

Viens no sešiem MMU Eiropā pilnībā izmanto digitālo tehnoloģiju iespējas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 04.02.2018. 09:39

Nozīmīgu lomu Latvijas un Eiropas Savienības (ES) ekonomikās ieņem mazie un mikro uzņēmumi (MMU) - ES kopumā ir 99% MMU no visiem uzņēmumiem. Visā pasaulē uzņēmēji atzīst izaicinājumus, ar ko sastopas mazie uzņēmumi digitālo tehnoloģiju laikmetā, kā pamatā ir gan digitālo prasmju, gan zināšanu, kā izmantot tehnoloģijas savā labā, trūkums. Tāpēc Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), "Baltijas Datoru akadēmija” un "Datorzinību centrs” organizēja konferenci "Digitālās tehnoloģijas - izaicinājumi mazajam uzņēmējam”.

 

Konferencē eksperti iepazīstināja ar jaunākajām tehnoloģiju tendencēm, kas sekmē uzņēmējdarbības efektivitāti un produktivitāti. Tāpat eksperti iepazīstināja ar ES Vispārējās datu regulas izaicinājumiem un risinājumiem, kā sevi iespējami labāk sagatavot regulas ieviešanas principiem.

 

"Tikai viens no sešiem MMU Eiropā var tikt uzskatīts par tādu, kas pilnībā izmanto digitālo tehnoloģiju iespējas, tikai 17% pārdod tiešsaistē un vairāk nekā 40% mazo uzņēmumu nav pat savas mājaslapas, arī kopumā gan digitālās prasmes, gan izpratne par lietpratīgu tehnoloģiju izmantošanu biznesā pieaug, taču vēl arvien šajā jomā ir milzīga plaisa starp lielajiem un mazajiem uzņēmumiem. Tāpēc esam gandarīti, ka sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru LIKTA īsteno projektu, kas palīdz Latvijas MMU apgūt un pilnveidot savas prasmes un ieviest tehnoloģijas uzņēmējdarbībā,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

 

Projekta "Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” 2017. gadā apmācīti vairāk nekā 780 komersanti, kuri kursus novērtējuši ar deviņām ballēm no desmit. Kopā projekta laika plānots apmācīt vairāk kā 6200 MMU vadītājus un darbiniekus un pašnodarbinātās personas.

 

"Veidojot kursu mācību saturu, definējām MMU lielākos izaicinājumus, lai ar apmācībām tās palīdzētu risināt. Šobrīd ir pieejami 30 mācību kursi, taču būtiski, ka mums ir iespēja papildināt projekta apmācību saturu. Tas ir īpaši būtiski tik dinamiskā nozarē kā IKT, jo arī MMU parādās jaunas iespējas un vajadzības, uz ko varam reaģēt. Līdz ar to šogad kursu skaits sasniegs 54,” uzsver SIA "Baltijas Datoru akadēmija" Projektu vadības nodaļas vadītāja Signe Briķe.

 

Lai pilnveidotu savas zināšanas un digitālās prasmes par tādām tēmām kā sociālo tīklu izmantošanu uzņēmējdarbībā, digitālās darba vides izveidošanu un sagatavošanos Vispārējās datu regulas ieviešanai aicinām iepazīties ar konferences runātāju prezentācijām šeit. Plašāku informāciju par projektu un apmācībām var atrast MMU mājaslapā.

 

Konference tiek organizēta Eiropas Savienības fonda projekta "Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” Nr. 1.2.2.3/16/I/002 ietvaros. Projekts tiek īstenots Eiropas Savienības Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes 1.2.2.3. "Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti" ietvaros.