RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Litrīgais „Ford Focus EcoBoost” strauji iekaro atzinību

Litrīgais „Ford Focus EcoBoost” strauji iekaro atzinību
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 04.06.2012. 15:08

Jaunākā „Ford Focus” versija ar 1.0 litra „EcoBoost” dzinēju strauji gūst pircēju atzinību visā Eiropā – aprīlī vien saņemts vairāk kā 4700 pasūtījumu uz 1.0 litra „EcoBoost” modeli, kas veido 23,3% no visiem pasūtinātajiem „Focus” automobiļiem 19 Eiropas valstīs.

 

Kā informē „Ford” pārstāvja, „Inchcape Motors Latvia”, mārketinga nodaļas vadītāja Laura Jēgere, Šveicē 60% visu pasūtināto „Ford Focus” aprīkoti ar litra „EcoBoost” dzinēju. Nākamā ir Grieķija ar 37% un Nīderlande ar 35%. Arī divos lielākajos „Ford” noieta tirgos Lielbritānijā un Vācijā 28% klientu izvēlējušies tieši šo dzinēju. Francijā šādu izvēli izdarījuši 17%, Itālijā – 16%, bet Spānijā – 18% „Focus” pircēju.

 

Jaunais „EcoBoost” benzīna turbo dzinējs ar tiešo iesmidzināšanu ir visu laiku mazākais, taču enerģētiski efektīvākais „Ford” dzinējs. Tas nodrošina 1,6 litra dzinējam līdzvērtīgu jaudu, bet ar zemāku degvielas patēriņu un samazinātu izmešu daudzumu. Tādējādi „Focus 1.0 EcoBoost” ir degvielas ekonomijas un CO2 izmešu līderis starp kompaktajiem C segmenta benzīna automobiļiem.

 

Tikai 97 kilogramus smagais litrīgais „EcoBoost” dzinējs ir tik mazs, ka to var novietot uz A4 formāta papīra lapas. Līdztekus „Focus” šis dzinējs vēl šogad būs pieejams „Ford B-MAX” un „Ford C-MAX”. „Ford” paziņos par citiem modeļiem ar jauno „EcoBoost” dzinējiem, tuvojoties to iznākšanas brīdim.

 

„Viena litra „EcoBoost” dzinējs ir piemērs tam, kā vajadzīga inovācija sasniedz tirgu īstajā brīdī, kad klienti meklē ekonomisku benzīna dzinēju, kas joprojām spēj sagādāt braukšanas prieku,” teic „Ford of Europe” viceprezidents Roelants de Vārds, piebilstot, ka iepriekš reti piedzīvota tik plaša atzinība no preses, dīleriem un pircējiem, kā saistībā ar šo „EcoBoost”.

 

Šobrīd Latvijā ikviens interesents var izmēģināt „Focus 1.0 litra EcoBoost” pie „Ford” oficiālā pārstāvja – „Inchcape Motors Latvia” autosalonā, Rīgā, Skanstes ielā 4a.