RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Renault” gatavojas izlaist „Nissan Juke” konkurentu

„Renault” gatavojas izlaist „Nissan Juke” konkurentu
Foto: No auto.vesti.ru. „Renault” kompaktais krosovers, domājams, būs muskuļotā konceptauto „Renault Captur” līdzinieks.
KRUSTTEVS.COM · 08.06.2012. 00:01

Franču autobūvnieks „Renault” gatavojas sākt ražot krosoveru, kas, spriežot pēc dažādām pazīmēm, būs vistiešākais kolorītā „Nissan Juke” līdzinieks un konkurents. Ar to tirgū tiks aizstāts jau labi zināmais mikrovens „Renault Modus”.

 

Jaunā „Renault” kompaktā krosovera ražošanu iecerēts sākt nākamgad, un tas būs līdzīgs „Juke”, vēsta aģentūra „Automotive News”, atsaucoties uz avotiem kompānijas vadības aprindās.

 

Vienlaikus tiek izteikti pieņēmumi, ka gaidāmais „Renault” šedevrs būs ar no „Juke” aizlienētu platformu, transmisiju un dzinēju paleti, bet dizainiski atgādinās konceptmodeli „Captur”. Attiecībā uz lēmumu sākt jauna krosovera ražošanu būtiska nozīme bijusi arī „Renault” vadības secinājumam, ka šobrīd pircēji dod priekšroku krosoveriem, nevis miniveniem.

 

Turklāt vietā piebilst, ka kompaktos krosoverus tirgū piedāvā daudzi Eiropas autoražotāji. „Opel” jau paziņojis par ieceri šajā segmentā piedāvāt „Mokka”, „Ford” gatavojas laist tirgū uz „Fiesta” bāzes ražotu krosoveru, savukārt „Peugeot” tiek apsvērta iespēja sākt ražot hečbeka „Peugeot 208” visurgājēja versiju.