RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Mazda“ demonstrē autonomo avārijas bremzēšanas sistēmu

„Mazda“ demonstrē autonomo avārijas bremzēšanas sistēmu
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 20.06.2012. 00:12

Izrādot apņēmību uzlabot satiksmes drošību, „Mazda“ izrādījusi autonomo avārijas bremzēšanas (AAB) sistēmu, kas uzstādīta jaunajā CX-5. Sistēmas pirmizrāde notika Briselē, īpaši šāda tipa iekārtām veltītā pasākumā „Autoworld“.

 

„Euro NCAP“ komitejas organizētajā pasākumā notika sistēmas paraugdemonstrējumi, izmantojot ar AAB aprīkotus automobiļus, kā arī pētījuma rezultātu prezentācija par dažādām aktīvās drošības sistēmām un to tirgus daļu Eiropā. Vēlāk autoindustrijas profesionāļi un eksperti kopā ar ES likumdevējiem un citām ieinteresētajām pusēm apsprieda šo sistēmu attīstību un ieguvumus no to lietošanas.

 

Kompaktais SUV tipa krosovers „CX-5“ ir pirmais „Mazda“ modelis, kas aprīkots ar viedo bremzēšanas palīgsistēmu pilsētai „Smart City Brake Support“ (SCBS). Tā ir inovatīva iekārta, kas izmanto tuva rādiusa infrasarkano staru sensoru. Tas nostiprināts aiz vējstikla un seko priekšā braucošo transporta līdzekļu kustībai. SCBS automātiski iedarbina bremzes avārijas situācijās pie ātruma līdz 30 km/h, tādējādi palīdzot izvairīties no sadursmes vai vismaz samazināt potenciālos bojājumus un traumas. Turpmāk SCBS būs pieejams visiem jaunizlaistajiem „Mazda“ modeļiem.

 

„„CX-5“ demonstrācijas pasākumā bija vienīgais SUV, tāpēc tā bija lieliska iespēja parādīt, cik liela ir „Mazda“ apņēmība novērst negadījumus, izmantojot augstvērtīgas aktīvās un pasīvās drošības tehnoloģijas,“ uzsver „Mazda Motor Europe“ prezidents Džefs Gitons.

 

„CX-5“ apvieno vadošās aktīvās drošības sistēmas - SCBS un „Mazda“ jauno joslu maiņas brīdinājuma sistēmu ar unikālām pasīvās drošības kontrukcijām, tostarp vieglo, bet izturīgo „SKYACTIV“ virsbūvi. „Mazda“ jaunākais modelis nesen saņēmis maksimālo „Euro NCAP“ vērtējumu – piecas zvaigznes, tā gūstot oficiālu apstiprinājumu kā viens no drošākajiem mūsdienu automobiļiem.

 

Savukārt par KRUSTTEVS.COM veikto „Mazda CX-5“ testu varat izlasīt šeit.