RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Izgudrota sistēma elektroautomobiļu uzlādei stundas laikā

Izgudrota sistēma elektroautomobiļu uzlādei stundas laikā
Foto: Tesla.
KRUSTTEVS.COM · 30.06.2012. 00:12

Drīzumā tirgū ienāks kompānijā „Tesla” izgudrota un izstrādāta elektroauto akumulatoru lādēšanas ierīce, ar kuras palīdzību „elektrobāku” varēs piepildīt ievērojami ātrāk nekā līdz šim.

 

Kā ziņo vietne auto.vesti.ru, jaunā ierīce ar 440 voltu spriegumu spēs nodrošināt, ka, piemēram, „Tesla” izstrādātā sedana „Model S” 85 kilovatstundu akumulators tiek pilnībā uzlādēts stundas laikā, bet ar to līdz nākamajai uzlādei būs iespējams nobraukt aptuveni 500 kilometrus. Jaunā uzlādes sistēma ieguvusi nosaukumu „Supercharger”.

 

Jāpiebilst, ka citas, pieejamākas „Model S” modifikācijas aprīkotas ar mazākas ietilpības akumulatoriem, kas nozīmē, ka uzlāde būs nepieciešama biežāk.

 

Savukārt kompānijā „Tesla” atzīmē, ka „Supercharger” tehnoloģija nav paredzēta individuālai lietošanai – uz šīs sistēmas bāzes uzņēmums gatavojas uzbūvēt veselu tīklu ar „elektrouzpildes stacijām”, ko plānots izvietot gar visnoslogotākajām šosejām, piemēram, starp Losandželosu un Sanfrancisko. Sagaidāms, ka līdzīgs tīkls tiks izveidots arī ASV austrumu krastā.