RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Mitsubishi” atgriežas pie grezniem sedaniem

„Mitsubishi” atgriežas pie grezniem sedaniem
Foto: No auto.vesti.ru.
KRUSTTEVS.COM · 10.07.2012. 08:19

„Trīsdimantu auto” ražotāji, kompānija „Mitsubishi” atgriezusies pie diviem modeļiem, no kuru ražošanas tā atteicās pirms aptuveni desmit gadiem. Sedani „Proudia” un „Dignity” varētu pat kļūt par jaunajiem „miču” flagmaņiem, taču... vaibsti vairāk gan atgādina „Infiniti”.

 

 

Kā ziņo auto.vesti.ru, abu minēto sedanu parādīšanās faktiski ir sekas sadarbībai ar kompāniju „Nissan”. „Mitsubishi Proudia”, kura nosaukums atvasināts no „proud” – „lepns” un „diamond” – „dimants”, izskatās pēc mazliet pārveidota „Infiniti M”, no kura atšķiras vien ar bamperu un radiatora resti.

 

Savukārt otrs jaunums, „Dignity”, balstīts uz pagarinātas modifikācijas hibrīdu „M35h”, ko „Infiniti” ražo Ķīnas tirgum. Tādējādi arī „Dignity” tiek uzskatīts par krietni šikāku sedanu nekā „Proudia”.

 

„Proudia” aprīkota ar 3,7 litru V6 benzīna dzinēju ar 333 ZS jaudu, kā arī mazliet pieejamāko 2,5 litru 225 ZS dzinēju. Versija, kas aprīkota ar jaudīgāko motoru, pieejama arī ar pilnpiedziņu. Savukārt „Dignity” uz priekšu dzen 306 ZS jaudīgs 3,5 litru benzīna motors un 68 ZS elektrodzinējs.

 

Abi modeļi šobrīd pieejami uz pasūtījuma Japānas iekšējā tirgū, un to cena ir visai pieklājīga – no 40 700 eiro par „Proudia” un no 85 000 eiro par „Dignity”. Par tālākiem „Mitsubishi” plāniem attiecībā uz abu jaunumu izplatīšanu ārpus Uzlecošās saules zemes pagaidām ziņu nav.