RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Kia” turpina revolūciju ar premium klases flagmani „Quoris”

„Kia” turpina revolūciju ar premium klases flagmani „Quoris”
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 24.07.2012. 00:07

„Kia” attīstības revolūciju ir pamanījis tikpat kā katrs auto cienītājs, arī to, ka tās rezultātā radīti tādi jaunas kvalitātes modeļi, kā „Optima”, „Cee'd” un citi. Revolūcija nav beigusies – 2012.gada nogalē tirdzniecībā nonāks jaunākais „Kia” sasniegums, klasiskās piedziņas sedans „Quoris”, kas pārsteigs ar luksus klases kvalitāti, vadāmību, komfortu un inovatīvām tehnoloģijām, sola ražotāju pārstāvji.

 

Jaunais luksus līmeņa flagmanis „Kia Quoris” ar nosaukumu K9 kopš gada vidus jau ir pieejams Korejas tirgū, taču Eiropu tas sāks iekarot 2012.gada pēdējā ceturksnī. Šajā modelī „Kia” dizaineri un inženieri ir iemiesojuši augstākās komforta un drošības tehnoloģijas, no kurām daudzas līdz šim nav redzētas šī korejiešu zīmola modeļos. „Kia Quoris” ir būvēts uz jaunas platformas, kurai ir vairāk nekā 3 m gara riteņu bāze un vairāk uz aizmuguri novietots dzinējs.

 

„Šis auto demonstrē elegantu vienkāršību un sabalansētas proporcijas. Klasē garākā riteņu bāze, lieli riteņi, mazas pārkares un izteiktā plecu līnija kopumā šim automobilim dod sportisku, atlētisku proporciju un stabilu izskatu, kas ir būtiski lielam premium klases aizmugurējās piedziņas automobilim. Iemiesojot jaunās paaudzes „Kia” dizainu, K9 un „Quoris” dod skaidru signālu par mūsu vēlmi un apņēmību aci pret aci cīnīties ar Eiropas luksusa zīmoliem. „Kia”, mūsu klientiem un arī man šis auto ir kā sapņu piepildījums,” stāsta „Kia” galvenais dizainers Peters Šreijers.

 

Viena no jaunajām „Kia” sistēmām, kas iebūvēta „Quoris”, ir adaptīvā kruīza kontrole „Advanced Smart Cruise Control” (ASCC), kas ar radara palīdzību nepārtraukti seko līdzi braukšanas apstākļu un satiksmes plūsmas izmaiņām. Ar šīs sistēmas palīdzību „Quoris” uztur vadītāja iestatītu distanci no priekšā braucošajiem automobiļiem un nepieciešamības gadījumā var pilnībā apturēt automobili.

 

ASCC sistēma savienota ar „Advanced Vehicle Safety Management” (AVSM) sistēmu, kas savienota arī ar elektroniskās stabilitātes kontroli, drošības jostu mehānismu un vairākām brīdināšanas sistēmām. Šī sistēma, atkarībā no tās izrēķinātā sadursmes iespējamības līmeņa, spēj, audiovizuāli un vibrējot drošības jostu, brīdināt autovadītāju, sagatavot bremžu sistēmu avārijas bremzēšanai un iedarbināt drošības jostu nospriegošanas sistēmu. AVSM sistēmai ir trīs brīdināšanas līmeņi, no kuriem pēdējais tiek pielietots tikai tad, ja sadursme ir neizbēgama. Šādā situācijā sistēma iedarbina avārijas bremzēšanu, lai samazinātu sadursmes ātrumu, un ar drošības jostām pasažierus pievelk tuvāk sēdekļiem, lai tiem nodrošinātu maksimālu aizsardzību.

 

Bez jau pieminētajām sistēmām „Quoris” aprīkots ar aklo zonu brīdināšanas sistēmu BSD un joslu maiņas asistentu, kas spēj brīdināt arī par iespējamo sadursmi ar no aizmugures tuvojošos transportlīdzekli. Bez tālas darbības radariem „Quoris” iebūvētas arī video kameras, kas atpazīst dažādus objektus, ieskaitot ceļa horizontālo marķējumu. Katrā „Quoris” sānā iebūvētās četras kameras, manevrējot šaurās vietās vai novietojot auto stāvēšanai, ļauj „Around View Monitor” (AVM) sistēmai uz monitora demonstrēt video 360 grādos visapkārt automašīnai, kā arī skatu no putna lidojuma.

 

Sākotnēji 5,09 metrus garais „Kia Quoris” būs pieejams ar „Lambda” V6 3,8 litru MPI dzinēju, kas attīsta 290 zirgspēku jaudu. Nākamajā gadā dzinēju gammai pievienosies arī 3,8 litru GDI dzinējs ar 334 zirgspēku jaudu. Visi „Quoris” tiks komplektēti ar „Kia” jauno astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Četri braukšanas režīmi – „Eco”, „Normal”, „Sport” un „Snow” – vadītājam ļaus izvēlēties atbilstošāko piekares, stūres mehānisma, dzinēja un transmisijas regulējumu.