RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Akcijā PĀRSTEIDZ ZIEMU! pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas

Akcijā PĀRSTEIDZ ZIEMU! pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.10.2012. 09:54

Akcijā "Pārsteidz ziemu!", kas divas nedēļas (no 6. - 20. oktobrim) norisinājās Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās kopumā pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas. Bezmaksas pārbaudi galvenajiem auto mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos (riepu protektora un spiediena mērījumu, akumulatora jaudas mērījumu, kā arī automašīnas lampu intensitāti un slotiņu nolietojuma diagnosticēšanu, kur abi minētie faktori būtiski ietekmē labas redzamības apstākļus tumšajos rudens un ziemas laikapstākļos) atzinīgi novērtēja pārbaudīto automašīnu īpašnieki.

 

Katrs akcijas apmeklētājs saņēma tehnisko anketu, kurā tika atzīmēti visi pārbaudes rezultāti, kas vadītājam ļauj automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā doties uz servisu, lai tehniskās nebūšanas laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai gan rudens, gan ziemas laikapstākļos. Papildus tam, katrs autovadītājs akcijas norises vietās Rīgā varēja saņemt bezmaksas Latvijas Autoinženieru asociācijas pārstāvju konsultāciju par to, kā vispareizāk sagatavot savu spēkratu ziemas mainīgajiem laikapstākļiem. Šādi laikapstākļi būtiski ietekmē automašīnu – gan tehniski, gan vizuāli, tāpēc akcijas "Pārsteidz ziemu!" mērķis bija informēt autovadītājus par automašīnas sagatavošanu ziemai un veikt diagnostiku galvenajos automašīnas mezglos, kas nodrošina drošu pārvietošanos ziemas apstākļos.

 

Kā rāda dati par akcijas laikā pārbaudītajām automašīnām, trešdaļai akumulatori nav ideālā darba kārtībā un ziemas apstākļos pastāv risks automašīnai nedarboties adekvāti. Attiecībā uz drošu redzamību tumšajā gada laikā, lielākajai daļai pārbaudīto automašīnu veiktā spuldžu gaismas intensitāte ar speciālo mērierīci luksometru parādīja, ka auto gaismas ir kārtībā. To gan nevar teikt par logu slotiņām, kur tikai 50% no pārbaudītajām automašīnām tās ir darba kārtībā. Attiecībā uz riepu tehnisko stāvokli (spiedienu un protektoru), 25% no akcijas apmeklētājiem ieteicams nomainīt riepas to automašīnām. Akcijas laikā automašīnu tehnisko pārbaudi veica kvalificēti speciālisti no riepu centriem "Pirelli Key Point".

 

Apdrošināšanas kompānijas "Seesam Insurance AS" Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta speciāliste Dace Raciborska atzīst, ka autoīpašnieku atsaucība bijusi liela: "Autovadītāji pievērsa uzmanību šai kampaņai un aktīvi izmantoja iespēju pārbaudīt savu auto gatavību ziemai. Lai arī apskates ritēja ļoti raiti, akcijas norises vietās tomēr veidojās nelielas automašīnu rindas – pieprasījums pēc kampaņas "Pārsteidz ziemu!" piedāvātā bezmaksas pakalpojama bija pat lielāks, nekā mēs sākotnēji plānojām. Mums ir prieks, ka kampaņa izdevās un braucēji bija gatavi veltīt tai savu laiku. Tas tikai nozīmē, ka autovadītāji domā par savu drošību, tādējādi padarot drošāku satiksmi uz ceļiem kopumā."

 

"Šīs akcijas rezultāti parādīja, ka vairākām automašīnām, kam bija diagnosticētas tehniskās problēmas ar riepām, visbiežāk riepu spiediens bija mazāks par pieļaujamo, kā arī tika konstatēts nevienmērīgs riepu nodilums, kas nozīme - automašīnai nepieciešams veikt savirzes diagnostiku. Diemžēl ne visi autovadītāji zina, ka zems riepu spiediens veicina ne tikai ātrāku riepas nodilumu, bet arī pasliktina auto vadāmību, kas apdraud gan vadītāja, gan pārējo ceļa satiksmes dalībnieku drošību. Tāpēc iesākam katram autovadītājam veikt spiediena pārbaudi regulāri. Savukārt, akumulatoru diagnostika parādīja, ka tehniskais stāvoklis trešdaļai pārbaudīto akumulatoru neatbilst normai. Lai izvairītos no problēmām, kas ir skaitītas ar automobiļa dzinēja iedarbināšanu ziemas periodā, rekomendējam noskaidrot akumulatora sliktas darbības iemeslu, novērst iespējamās jaudas noplūdes, pārbaudīt starteri un ģeneratoru, kā arī uzlādēt akumulatoru pirms ziemas sezonas, lai aukstums nepārsteidz", komentēja Latakko, Pirelli Key Point ķēdes attīstītāja Baltijā, vieglo riepu tirdzniecības vadītājs Mārtiņš Grīnbergs.

 

Akciju "Pārsteidz ziemu!" organizēja logu slotiņu Champion un auto spuldžu Osram oficiālais izplatītājs Latvijā - uzņēmums "Getz Bros & Co (Latvia) Ltd.", apdrošināšanas kompānija "Seesam Insurance AS", riepu centru tīkls "Pirelli Key Point", kā arī Latvijas Autoinženieru asociācija.