RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Atgriežas leģendārā „1940 Ford Coupe” virsbūve

Atgriežas leģendārā „1940 Ford Coupe” virsbūve
Foto: No media.ford.com.
KRUSTTEVS.COM · 29.10.2012. 09:00

Autobūves koncerns „Ford Motor Company” paziņojis, ka interesenti jau var pasūtīt vienu no kolekcionāru visvairāk iecienītajām pirmskara laika un „hot rod” perioda spēkratu virsbūvēm „1940 Ford Coupe”, liecina vietnē „media.ford.com” ievietotā informācija.

 

Leģendām apvītā auto virsbūve atjaunotajā versijā izgatavota no moderna augstas izturības tērauda, bet tā montāžā izmantotas modernas metināšanas tehnoloģijas. Gaidāmajā īpaša aprīkojuma tirgus asociācijas (SEMA) izstādē Lasvegasā „Ford” izrādīs „1940 Ford” „hot rod”, ko interesenti var iegūt savā īpašumā par 11 900 ASV dolāru (plus piegādes izdevumi).

 

Īpaši izstādei izgatavotais auto aprīkots ar piecu litru V8 dzinēju, četrpakāpju automātisko pārnesumkārbu un no „Mustang II” patapināto priekšējiem amortizatoriem.

 

„Tāpat kā 1932.gada „Deuce Coupe” un vēlākajos gados ražotajiem „Mustang”, arī šim „1940 Ford” virsbūve un dizains veidoti atbilstoši vislabākajām „Ford” tradīcijām. „1940 Ford Coupe” vienmēr ir bijis ļoti pieprasīts un kolekcionāru iecienīts, tomēr labi un restaurējami eksemplāri ir grūti atrodami un dārgi, līdz ar to šo spēkratu reprodukcija varētu kļūt populāri,” stāsta „Ford Restoration Parts” licencēšanas menedžeris Deniss Mondrahs.