RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Range Rover Evoque” būs deviņpakāpju „automāts”

„Range Rover Evoque” būs deviņpakāpju „automāts”
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 13.11.2012. 11:58

Nākamo divu gadu laikā padzisušās britu mūzikas zvaigznes Viktorijas Bekhemas „protežētais” „Range Rover Evoque” tiks aprīkots ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, un tas notiks šī krosovera uzlabošanas ietvaros.

 

Kā, atsaucoties uz vietni Auto Express, vēsta interneta portāls auto.vesti.ru, uzlabošanu plānots pabeigt līdz 2014.gadam, un salīdzinājumā ar šobrīd tirgū pieejamajiem modeļiem, kas aprīkoti ar sešpakāpju „automātu”, degvielas patēriņam būtu jāsamazinās par 16%.

 

Ar deviņpakāpju transmisijas izstrādi patlaban nodarbojas pasaulē zināmā kompānija ZF. Līdz ar jauno ātrumkārbu krosovers tiks aprīkots arī ar modernizētu „start-stop” sistēmu, turklāt paredzēts, ka palielināsies arī tā jauda – piemēram, ar dīzeļdzinēju aprīkots 190 ZS „Evoque” līdz 100 km/h spēs ieskrieties septiņās sekundēs, tādējādi par pusotru sekundi uzlabojot patreizējo rādītāju.

 

Paredzams, ka jaunā ātrumkārba tiks uzmontēta arī gaidāmā uzlabotā krosovera versija, ko plānots aprīkot ar divu litru 300 ZS benzīna dzinēju. Bez tam tiek ziņots, ka pie jaunās deviņpakāpju automātiskās kārbas tiks arī daži „Jaguar” modeļi, bet „Evoque” saimei varētu pievienoties vairākas jaunas modifikācijas, tajā skaitā „Evoque XL” versija ar pagarinātu riteņu bāzi un kabriolets.

 

Lasi vēl: KRUSTTEVS.COM testē „Range Rover Evoque”