RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Sixt atzīts par labāko auto nomas uzņēmumu pasaulē

Sixt atzīts par labāko auto nomas uzņēmumu pasaulē
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 23.11.2012. 07:45

Sixt saņēmis prestižu apbalvojumu un atzīts par labāko auto nomas uzņēmumu pasaulē 2012. gadā. Aptaujā, ko organizēja viens no pasaules vadošajiem ceļojumu izdevumiem “Premier Traveler”, piedalījās vairāk nekā 10 tūkstoši aktīvu ceļotāju un auto nomas lietotāju no visas pasaules.

 

Nozīmīgās balvas pasniegšana notika Losandželosā, kur vienkopus pulcējās vadošie tūrisma nozares pārstāvji. Prestižā balva ir nozīmīgs vērtējums Sixt sniegtajiem pakalpojumiem, kas pieejami vairāk nekā 100 pasaules valstīs, to skaitā Baltijā. Vēl jo zīmīgāk, ka augstais novērtējums uzņēmumam piesķirts gadā, kad Sixt atzīmē 100. jubileju kopš kompānijas dibināšanas.

 

“Sixt ir 100 gadu ilga pieredze un zināšanas nozarē, kas ļauj mums līdz niansēm pārzināt klientu vēlmes. Sekojot līdzi nozares attīstībai, mēs neapstājamies pie sasniegtā, bet regulāri ieviešam aizvien jaunas inovācijas. Par to, ka šo pieeju novērtē gan klienti, gan sadarbības partneri, esam pārliecinājušies arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā,” saka Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

 

Kopš uzņēmuma dibināšanas 1912. gadā Sixt no vietējā Vācijas uzņēmuma izaudzis par pasaules mēroga mobilitātes pakalpojumu sniedzēju un inovāciju līderi nozarē. Sixt ir vadošais auto nomas uzņēmums Eiropā, kopš 2011. gada uzņēmuma pakalpojumi pieejami arī ASV.

 

Uzņēmumu “Sixt Autofahrten und Selbstfahrer” 1912. gadā Minhenē dibināja Martins Siksts (Martin Sixt), un tas bija pirmais auto nomas uzņēmums valstī. Tā sākotnējo autoparku veidoja tikai trīs Mercedes un Luxus-Deutz-Landaulet markas automašīnas. Pēc Otrā pasaules kara uzņēmums tika pārsaukts par “Auto Sixt” un Hansa Siksta (Hans Sixt) vadībā tika ieviesta virkne inovāciju, to skaitā 1948. gadā - pirmais radio taksometrs Eiropā, bet 1967. gadā – pirmā auto līzinga programma Vācijā. Pašreizējie uzņēmuma vadītāji Ēriks Siksts (Erich Sixt) un Regīna Siksta (Regine Sixt), kompāniju vada kopš 1969. gada.